Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Έως 31 Μαΐου οι αιτήσεις για υποτροφίες σε ιαπωνικά πανεπιστήμια

27 Απριλίου 2018

Έως 31 Μαΐου οι αιτήσεις για υποτροφίες σε ιαπωνικά πανεπιστήμια

Υποτροφίες σε Έλληνες υπηκόους που επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε ιαπωνικά πανεπιστήμια ως προπτυχιακοί φοιτητές (undergraduate students), ηλικίας 17-25 ετών, ή ως ερευνητές (research students) για μεταπτυχιακό ή διδακτορικό τίτλο σπουδών, ηλικίας έως 35 ετών προτίθεται να χορηγήσει η Ιαπωνική Κυβέρνηση (ΜΕΧΤ) για το 2019.

Η επιλογή των υποψηφίων θα γίνει στην  Πρεσβεία της Ιαπωνίας στην Ελλάδα τον Ιούνιο με βάση, αρχικά, την αξιολόγηση των δικαιολογητικών που θα κατατεθούν και στη συνέχεια, την επίδοσή τους στη γραπτή εξέταση της Αγγλικής και Ιαπωνικής γλώσσας, καθώς και την προσωπική συνέντευξη.

Η περίοδος φοίτησης για τους προπτυχιακούς σπουδαστές είναι πέντε χρόνια (περιλαμβάνει και ένα χρόνο προετοιμασίας), ενώ για τους ερευνητές είναι δύο χρόνια ή ενάμιση χρόνος (περιλαμβάνει και έξι μήνες εκμάθησης της ιαπωνικής γλώσσας).

Η υποτροφία περιλαμβάνει τη μεταφορά προς/από την Ιαπωνία, τα δίδακτρα, τη βίζα σπουδών και ένα μηνιαίο ποσό από το οποίο καλύπτεται και η διαμονή. Το ποσό αυτό προσδιορίζεται στα 117.000 γεν (880 ευρώ) για τους προπτυχιακούς φοιτητές και στα 143.000 γεν (1.080 ευρώ) για τους μεταπτυχιακούς φοιτητές.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων είναι η 31 Μαΐου 2018 και οι ενδιαφερόμενοι για πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στο Πολιτιστικό Τμήμα – Πρεσβεία της Ιαπωνίας στην Αθήνα τηλ: 210-670 9902 Ε-mail: cultural@at.mofa.go.jp

 

Πηγή: naftemporiki.gr