Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Κύπρος: Η αποποινικοποίηση των εκτρώσεων…

1 Μαΐου 2018

Κύπρος: Η αποποινικοποίηση των εκτρώσεων…

του Άθω Κοιρανίδη

Την ώρα που ο κυπριακός λαός ετοιμαζόταν να υποδεχτεί τη Μεγάλη Εβδομάδα και να βιώσει με κατάνυξη τα Άγια Πάθη και στη συνέχεια να ευφρανθεί με τη χαρά της Ανάστασης του Θεανθρώπου, η Βουλή των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας προέβαινε σε άλλη μία εγκληματική ενέργεια κατά της Ορθόδοξης χριστιανικής πίστης, ψήφιζοντας την τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα για αποποινικοποίηση των εκτρώσεων.

Η τροποποίηση αυτή κυοφορείτο για πολύ καιρό αλλά οι βουλευτές φοβούμενοι την αντίδραση της Εκκλησίας και των πολιτών δεν τολμούσαν να την υπερψηφίσουν πριν τις προεδρικές εκλογές.  Εκμεταλλευόμενοι την αναστάτωση που προκάλεσε η δημοσιοποίηση κάποιου ηθικού παραπτώματος ενός κληρικού και συνάμα την κατανυκτική διάθεση των πιστών, ψήφισαν αυτόν τον επαίσχυντον νόμο.

Αντί οι κυβερνώντες και οι νομοθετούντες να ασχοληθούν με την ουσία του προβλήματος εστιάζοντας στην αποφυγή των ανεπιθύμητων εγκυμοσύνων και στη στήριξη  όσων τις βιώνουν, επέλεξαν την εύκολη λύση της θανάτωσης των εμβρύων. Αντί να προσπαθήσουν να σταματήσουν τη μάστιγα της υπογεννητικότητας που ταλανίζει το λαό και το έθνος μας, την έθρεψαν με την απεχθή τους ενέργεια.

Αγνοώντας την επιστημονική και θεολογική θεώρηση περί της ανθρωπολογικής υπόστασης του εμβρύου, σύμφωνα με την οποία το έμβρυο από τη δημιουργία του είναι ένας πλήρης άνθρωπος που εξελίσσεται και υιοθετώντας τη θέση ότι το έμβρυο είναι ένας ανθρωποειδής οργανισμός, ο οποίος αποκτά ανθρώπινη υπόσταση στην πορεία της εγκυμοσύνης ή κατά τη γέννηση αυτοανακηρύχθηκαν σε συνένοχους πολλών χιλιάδων φόνων ετησίως.

Η επιστημονική θέση περί του θέματος διατυπώθηκε ξεκάθαρα από τον διάσημο Αμερικανό γυναικολόγο Dr Bernard Nathanson, ο οποίος τo 1985 συγκλόνισε το παγκόσμιο με τη δημοσιοποίηση της κινηματογράφησης της έκτρωσης ενός εμβρύου 12 εβδομάδων. Ο πρώην διευθυντής της μεγαλύτερης κλινικής εκτρώσεων στον δυτικό κόσμο ανέφερε τα ακόλουθα: «Μετά την εμφάνιση της επιστήμης της Εμβρυολογίας όλες οι μελέτες, χωρίς εξαίρεση, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το αγέννητο μωρό, το έμβρυο, είναι ένα ανθρώπινο πλάσμα, αναπόσπαστο από εμάς και ένα μέλος της κοινωνίας μας».

Η επιπόλαια στάση της πλειοψηφίας των βουλευτών μας, τους κατέταξε στη μεγάλη λίστα των γενοκτόνων στην ανθρώπινη ιστορία. Ως σύγχρονοι Ηρώδηδες υπέπεσαν σε ηθική αυτουργία μαζικών δολοφονιών ανθρωπίνων όντων, μιμούμενοι τους ομολόγους τους σε πολλές άλλες χώρες του κόσμου, επιβεβαιώνοντας τη συντελούμενη έσχατη επιστημονική και ηθική κατάπτωση της κοινωνίας μας.

Τα επιχειρήματα αυτών που υπερψήφισαν την αποποινικοποίηση των εκτρώσεων ήταν απίστευτα επιπόλαια. Κάποιοι και κάποιες προέβαλαν το δικαίωμα της μητέρας να αποφασίσει τι θα κάνει με αυτό που κουβαλά στο σώμα της, ως να ήταν ένα άψυχο περιουσιακό της στοιχείο. Κάποιοι και κάποιες ανέφεραν ότι η αποποινικοποίηση θα συμβάλει στην εξακρίβωση του πραγματικού μεγέθους του προβλήματος.

Όπως και στην πρόσφατη περίπτωση της ψήφισης του νόμου για το σύμφωνο συμβίωσης, όλα σχεδόν τα κοινοβουλευτικά κόμματα και η πλειοψηφία των βουλευτών πυροβόλησαν ομαδόν τον κοινωνικό ιστό και το ελληνορθόδοξο φρόνημα του λαού, καταπατώντας τον ευαγγελικό λόγο, την πατερική διδασκαλία και την εκκλησιαστική μας παράδοση.

Είναι να απορεί κανείς πώς μπορούμε ως λαός να προσβλέπουμε στο έλεος του Θεού τη στιγμή που οι άρχοντές μας συμπεριφέρονται με τέτοιο αλγεινό τρόπο. Το βέβαιο είναι ότι αν συνεχίσουμε με τα ίδια μυαλά δεν πρόκειται ούτε να ελευθερωθούμε ούτε να επιβιώσουμε ως έθνος. Είμαστε λίγοι και για να επιβιώσουμε πρέπει να διατηρήσουμε τη διαφορετικότητα και την αυθεντικότητά της. Οι ευθύνες όλων μας, αλλά ιδιαίτερα της εκκλησίας και ενός εκάστου των πιστών είναι τεράστιες. Ας τις αναλάβουμε επιτέλους.

*Πρόεδρος ΠΝΟΗΣ ΛΑΟΥ

 

Πηγή: philenews.com