Θαύματα και θαυμαστά γεγονότα

Τμήμα Τιμίου Ξύλου θα υποδεχθεί η Καλαμάτα (13 – 23 Μαΐου)

11 Μαΐου 2018

Τμήμα Τιμίου Ξύλου θα υποδεχθεί η Καλαμάτα (13 – 23 Μαΐου)

Την ερχόμενη Κυριακή, 13 Μαΐου 2018 και ώρα 7 μ.μ. ο ενοριακός Ιερός Ναός Αναλήψεως του Χριστού Καλαμάτας, θα υποδεχθεί τμήμα Τιμίου Ξύλου, εκ της Ιεράς Μονής Κοιμ. Θεοτόκου Βουλκάνου Μεσσηνίας, όπου και φυλάσσεται.

Η υποδοχή θα πραγματοποιηθεί στα προπύλαια του Ιερού Ναού, από τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Χρυσόστομο, τις τοπικές αρχές και το λαό.

Θα ακολουθήσει Δοξολογία και Ιερά Παράκληση στον Τίμιο Σταυρό.

Με μία σειρά ακολουθιών και εκδηλώσεων, που ξεκινούν την Κυριακή 13 Μαΐου στις 7 μ.μ.,  υποδέχεται ο ενοριακός Ναός της Αναλήψεως του Χριστού Καλαμάτας τμήμα Τίμιου Ξύλου από την Μονή Βουλκάνου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα θα έχει ως εξής:

 

Κυριακή 13 Μαΐου 7 μ.μ. υποδοχή Τίμιου Ξύλου στα προπύλαια του ναού.

Δευτέρα 14 Μαΐου 7 μ.μ. ακολουθία των χαιρετισμών στον Τίμιο Σταυρό (και 7 π.μ. όρθρος και θεία λειτουργία).

Τετάρτη 16 Μαΐου 6 μ.μ. ενάτη ώρα: απόδοση της γιορτής του Πάσχα και 7 μ.μ. μέγας πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία (7 π.μ. όρθρος και θεία λειτουργία).

Πέμπτη 17 Μαΐου 7 π.μ. πανηγυρικός όρθρος και αρχιερατική θεία λειτουργία, 10.30 π.μ. λιτανεία της εικόνας και του Τίμιου Ξύλου, 7 μ.μ. πανηγυρικός εσπερινός και ιερά παράκληση.

Παρασκευή 18 Μαΐου (7 π.μ. όρθρος και θεία λειτουργία) και 7 μ.μ. ακολουθία αγιασμού μετά του Τιμίου Ξύλου. Στο τέλος, ομιλία με θέμα την Αναλήψη του Χριστού.

Σάββατο 19 Μαΐου 7 π.μ. όρθρος και θεία λειτουργία και 7 μ.μ. αναστάσιμος εσπερινός.

Κυριακή 20 Μαΐου 7 μ.μ. όρθρος, θεία λειτουργία και μνημόσυνο υπέρ των αείμνηστων κτιτόρων, ιερέων, ευεργετών, ανακαινιστών (και πάντων των διακονησάντων).

Στις 7 μ.μ. εσπερινός, στις 9 μ.μ. μουσικοχορευτική βραδιά “Ταξίδι στην παράδοση” στον αύλειο χώρο του ναού. Μετέχει το Τμήμα Παραδοσιακής Μουσικής του Ωδείου (διεύθυνση Χορωδίας Γιώργος Τσιλίκας, διεύθυνση ορχήστρας Σταύρος Παναγιωτόπουλος), Λύκειο των Ελληνίδων Καλαμάτας, Μορφωτικός Σύλλογος Μεσσηνίας.

 

Δευτέρα 21 Μαΐου 7 π.μ. όρθρος και θεία λειτουργία και αναχώρηση του Τίμιου Ξύλου.

Τετάρτη 23 Μαΐου 7 μ.μ. απογευματινή ενοριακή συνάντηση με θέμα “Πρόσφορο: οι συμβολισμοί, η χρήση και η παρασκευή του”.

Πέμπτη 23 Μαΐου 9 μ.μ. πανηγυρική αγρυπνία για την Ανάληψη του Χριστού.

Ο ναός θα είναι ανοικτός όλη την ημέρα κατά την διάρκεια αυτών των εκδηλώσεων.

 

Πηγή: eleftheriaonline.gr