Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Ο Πατριάρχης Αντιοχείας στην Αλεξανδρούπολη

14 Μαΐου 2018

Ο Πατριάρχης Αντιοχείας στην Αλεξανδρούπολη

Στην Αλεξανδρούπολη βρίσκεται ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ. Ιωάννης, ο οποίος πραγματοποιεί ιδιωτική επίσκεψη και θα παραμείνει λίγες ημέρες στην Ιερά Μονή «Παναγίας του Έβρου», η οποία βρίσκεται στο χωριό Δίκελλα λίγο έξω από την Αλεξανδρούπολη.
Εκεί θα φιλοξενηθεί για λίγες ημέρες ο Πατριάρχης του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Αντιοχείας, οι χριστιανοί του οποίου δοκιμάζονται σκληρά εδώ και πολλά χρόνια από τον πόλεμο που μαίνεται στην Συρία, αλλά και τις γενικότερες συνθήκες στη Μέση Ανατολή. Ο Μακαριώτατος ήρθε στην περιοχή μας προκειμένου να ανανεώσει τον πνευματικό του σύνδεσμο με τις μοναχές, ως τέκνο και αυτός του μακαριστού Γέροντος Πολυκάρπου.

Τον Πατριάρχη Αντιοχείας υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος» ο  Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που έρχεται στην Ιερά Μονή Παναγίας της Μάκρης ο Πατριάρχης Ιωάννης, προκειμένου να περάσει λίγες ημέρες ξεκούρασης. Μάλιστα κατά την προηγούμενη επίσκεψη του, είχε τραυματιστεί σοβαρά στο μάτι και χρειάστηκε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για να ξεπεράσει το πρόβλημα.

 

Πηγή: evros-news.gr