Επιστήμες, Τέχνες & ΠολιτισμόςΘαύματα και θαυμαστά γεγονόταΠολυμέσα - Multimedia

Την μεγαλύτερη ελληνική σημαία ύψωσαν στην Αλεξανδρούπολη -600 τ.μ. [βίντεο]

16 Μαΐου 2018

Η μεγαλύτερη ελληνική σημαία, με επιφάνεια 600 τ.μ., υψώθηκε σήμερα το πρωί στην Αλεξανδρούπολη. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Λέσχης Αλεξανδρουπολιτών στο πλαίσο του εορτασμού της απελευθέρωσης της πόλης.

Συγκεκριμένα η γαλανόλευκη θα κυματίζει στο οικοπάρκο Αλτιναλμάζη ενώ για την έπαρση της σημαίας απαιτήθηκε ειδικός γερανός αλλά και η βοήθεια του στρατού αλλά και των προσκόπων.

Να θυμίσουμε πως η μεγαλύτερη ελληνική σημαία που έχει κατασκευαστεί ποτέ, την είχε παραχωρήσει  στο Δήμο Διδυμοτείχου το ζεύγος Ζήση Χρυσοχόουκαι τον Οκτώβριο του 2012 μεταφέρθηκε, μέσω του υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όπου με ειδικό γερανοφόρο έγινε η έπαρσή της.

Η τεράστια σε μέγεθος γαλανόλευκη, διαστάσεων 17,46 Χ 27,52 μέτρα, είχε καταγραφεί τότε στο βιβλίο Γκίνες ως η μεγαλύτερη σε επιφάνεια σημαία κράτους και οι δωρητές την παραχώρησαν στον ακριτικό Δήμο το 1998, και πάλι για τον εορτασμό απελευθέρωσης της πόλης.

Δείτε το video όπως μεταδόθηκε live από την έπαρση της σημαίας:

LIVE: H μεγαλύτερη Ελληνική σημαία του κόσμου, στην Αλεξανδρούπολη

🔴 ΖΩΝΤΑΝΑ τώρα (10:25) από το Πάρκο Αλτιναλμάζη στην #Αλεξανδρούπολη όπου στο πλαίσιο εορτασμού απελευθέρωσης της πόλης, γίνεται έπαρση μιας γιγαντιαίας Ελληνικής σημαίας.Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Λέσχης Αλεξανδρουπολιτών 🇬🇷 🇬🇷Περισσότερες πληροφορίες και video εδώ:http://www.e-evros.gr/gr/eidhseis/3/h-megalyterh-shmaia-ths-elladas-ypsw8hke-sthn-ale3androypolh-video/post34961

Gepostet von e-evros.gr am Samstag, 5. Mai 2018

Πηγή: e-evros.gr