Θαύματα και θαυμαστά γεγονότα

Ο Βύρωνας υποδέχθηκε τα θαυματουργά ιερά λείψανα του Αγίου Φιλουμένου (ΦΩΤΟ)

17 Μαΐου 2018

Ο Βύρωνας υποδέχθηκε τα θαυματουργά ιερά λείψανα του Αγίου Φιλουμένου (ΦΩΤΟ)

Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ.κ. Δανιήλ, κλήρος και λαός υποδέχθηκαν στις 15 Μαΐου 2018 στην είσοδο του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βύρωνος, τεμάχιο θαυματουργού Ιερού Λειψάνου του Αγίου Ιερομάρτυρος Φιλουμένου εκ του Φρέατος του Ιακώβ των Ιεροσολύμων, καθώς και την πρώτη θαυματουργική κατασκευασθείσα Ιερά Εικόνα του.

Τα ιερά σεβάσματα προσκόμισε εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος ο Πρωτοσύγκελλος αυτής, Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Μουλατσιώτης, τα οποία φυλάσσονται στο ανδρώο Ιερό Ησυχαστήριο Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σάρωφ Τρικόρφου Φωκίδος.

Μετά την εναποθέτηση των ιερών σεβασμάτων στο κέντρο του Ιερού Ναού, τελέσθηκε δέηση και εν συνεχεία ακολούθησε ο Αρχιερατικός Εσπερινός επί τη αποδόσει της εορτής του Πάσχα, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Καισαριανής κ.κ. Δανιήλ.

Στην ομιλία του ο Σεβ. Μητροπολίτης Καισαριανής κ.κ. Δανιήλ εκ των άλλων, προέτρεψε τους πιστούς να διδαχθούν από το μαρτύριο του Αγίου Ιερομάρτυρος Φιλουμένου, όπου τον σκότωσαν με τσεκούρι φανατικοί Εβραίοι, την ώρα που τελούσε την ακολουθία του Εσπερινού, ώστε να ενισχυθούν στην πίστη και το θάρρος και να ωφεληθούν πνευματικά, δίνοντας καθημερινά με την ζωή τους μαρτυρία περί του Ιησού Χριστού. Τέλος ευχαρίστησε τον Καθηγούμενο και Πρωτοσύγκελλο Αρχιμ. Νεκτάριο Μουλατσιώτη, καθώς και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φωκίδος κ.κ. Θεόκτιστο για την άδεια και ευλογία που έδωσε για την μεταφορά των ιερών σεβασμάτων.

Τα ιερά σεβάσματα θα παραμείνουν στον Ιερό Ναό για πνευματική ενίσχυση των πιστών έως και την Κυριακή 3 Ιουνίου 2018. Ο Ιερός Ναός θα παραμένει ανοιχτός από τις 07:00 το πρωί μέχρι 9:30 το βράδυ, όπου καθημερινά θα τελούνται Ιερές Ακολουθίες και εσπερινές ομιλίες.

 

Πηγή: vimaorthodoxias.gr