Επιστήμες, Τέχνες & ΠολιτισμόςΠολυμέσα - Multimedia

Ο Έλληνας πίσω από το φεστιβάλ ταινιών του Λονδίνου που ελκύει διεθνείς παραγωγές κάθε χρόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο

21 Μαΐου 2018

Ο Έλληνας πίσω από το φεστιβάλ ταινιών του Λονδίνου που ελκύει διεθνείς παραγωγές κάθε χρόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο

Ένδεκα χρόνια τώρα το φεστιβάλ ελληνικών ταινιών του Λονδίνου, φέρνει παραγωγούς, σκηνοθέτες, σεναριογράφους και λάτρεις του κινηματογράφου και του ντοκιμαντέρ στο Ηνωμένο Βασίλειο από όλο τον κόσμο.

Αποστολή Λονδίνο: BriefingNews.gr

Το συγκεκριμμένο φεστιβάλ είναι ένα πραγματικά μεγάλο στοίχημα για τους δημιουργούς, αφού η διοργάνωση αυτή ανοίγει διάπλατα τις πόρτες της επιτυχίας σε όσους διακριθούν.

Η ψυχή αυτής της διοργάνωσης είναι ο Έλληνας σκηνοθέτης Χρήστος Προσύλης, ο οποίος ως καλλιτεχνικός διευθυντής του London Greek Film Festival, έχει καταφέρει να κάνει σημείο αναφοράς αυτό το φεστιβάλ για πολλούς δημιουργούς παγκοσμίως αλλά και να εμπνεύσει σκηνοθέτες και σεναριογράφους να φτάσουν εκεί με ένα ελληνικό θέμα.

Το 11ο φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε από τις 7 ως τις 12 Μαιου ήταν άλλο ένα στοίχημα το οποίο κέρδισε ο ίδιος, αφού δουλεύοντας με πολύ μεράκι κατάφερε να το ολοκληρώσει με επιτυχία και να μοιράσει βραβεία σε όσες δουλειές ξεχώρισαν ανά κατηγορία.

(Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του London Greek Film Festival Χρήστος Προσύλης με τον παρουσιαστή των βραβείων δημοσιογράφο Θανάση Γκαβό)

Στην συνέντευξη που ακολουθεί ο Χρήστος Προσύλης μιλά για το φεστιβάλ , την διαχρονικότητά του και τις συμμετοχές:

(Με τον Ελληνα πρέσβη στο Ηνωμένο Βασίλειο, κ. Δημήτριο Καραμήτσο -Τζιρά)
 

Πηγή: briefingnews.gr