Άγιον ΌροςΙερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου

Πανηγύρισε το Βατοπαιδινό Κελλί του Αγίου Νικολάου Αμμωνά στις Καρυές (ΦΩΤΟ)

6 Ιουνίου 2018

Πανηγύρισε το Βατοπαιδινό Κελλί του Αγίου Νικολάου Αμμωνά στις Καρυές (ΦΩΤΟ)

Κατά τά αρμόζοντα και μοναχοπρεπώς πανηγύρισε το Ιερόν Βατοπαιδινόν Κελλίον του Αγίου Νικολάου Αμμωνά εις Καρυάς του Αγίου Όρους, την ημέρα της ανακομιδής – προόδου των ιερών λειψάνων του Αγίου.

Πλήθος κληρικών και μοναχών παρέστησαν εις την πανήγυριν, καθώς και δεκάδες προσκυνητές από διάφορα μέρη του κόσμου, μέ προεξάρχοντας μέλη της Ιεράς Επιστασίας και Αντιπροσώπων Ιερών Μονών, με επικεφαλής τον Πρωτεπιστάτην Οσιολογιώτατον Μοναχόν Χριστοφόρον Ιβηρίτην.

Της πανηγυρικής θείας λειτουργίας προεξήρχεν ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Πανοσ. Αρχιμ. Εφραίμ, έχων συλλειτουργούς αντιπροσώπους Μονών και Κελλίων.

Ενώ εις τον μεθέορτον Εσπερινόν και το κτητορικόν μνημόσυνον προεξήρχεν ο Καθηγούμενος της Ι. Μ. Ρωσσικού Πανοσ. Αρχιμ. Ευλόγιος.

Ο Γέρων του Κελλίου Ιερομ. Σπυρίδων μετά της τιμίας Συνοδείας αυτού παρείχε πλουσίαν φιλοξενίαν εις τους πατέρας και αδελφούς προσκυνητας οι οποίοι έσπευσαν να τιμήσουν και να ευλογηθούν από τον εν πάσι και πανταχού προφθάνοντα Πανάγιον Νικόλαον.

 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

 

Πηγή: romfea.gr