Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Yahoo Messenger: Η εταιρεία ανακοίνωσε το οριστικό κλείσιμο της υπηρεσίας

12 Ιουνίου 2018

Yahoo Messenger: Η εταιρεία ανακοίνωσε το οριστικό κλείσιμο της υπηρεσίας

H Yahoo ανακοίνωσε ότι στις 17 Ιουλίου τερματίζει τη λειτουργία της δημοφιλούς chatting υπηρεσίας της, Yahoo Messenger.

Mετά από τη συγκεκριμένη ημερομηνία οι χρήστες δε θα έχουν τη δυνατότητα σύνδεσης στην εφαρμογή, με την εταιρεία να σημειώνει ότι θα προβεί σ’ αυτή την κίνηση επιδιώκοντας τη δημιουργία μιας ανανεωμένης εφαρμογής με υπηρεσίες instant messaging, σύμφωνη με τις σημερινές τάσεις και προσθέτοντας χαρακτηριστικά που λείπουν.

Σε  δημοσίευση στο Yahoo Help forum, η εταιρεία σημειώνει: “Γνωρίζουμε ότι έχουμε πολλούς followers που χρησιμοποιούν το Yahoo Messenger από την ημέρα της δημιουργίας του καθώς ήταν μια από τις πρώτες εφαρμογές chat του είδους του. Όσο οι ανάγκες και τα trends συνεχίζουν να αλλάζουν, προσπαθούμε να φτιάξουμε νέα εργαλεία που να ταιριάζουν στις ανάγκες των χρηστών”.

Το Yahoo Messenger ήταν μια από τις πρώτες chat εφαρμογές του είδους του και ξεκίνησε τη λειτουργία του πριν από περίπου 20 χρόνια. Παρόλο που η εφαρμογή ήταν πολύ δημοφιλής στους χρήστες υπολογιστών, η εξέλιξη που έφεραν στα κινητά τηλέφωνα οι chatting εφαρμογές μεγάλων εταιρειών, όπως του Facebook και της Google, προσέλκυσαν μεγάλο μερίδιο χρηστών με αποτέλεσμα την πτώση του ενδιαφέροντος για τον Yahoo Messenger. Ενώ δεν υπάρχει ακόμα άμεση αντικατάσταση της υπηρεσίας, η εταιρεία φαίνεται να πειραματίζεται με μια, invite-only, προς το παρόν, εφαρμογή με το όνομα Yahoo Squirrel, η οποία αναμένεται να διατεθεί ευρέως στο κοντινό μέλλον.

Οι χρήστες του Yahoo θα έχουν διορία 6 μηνών από την ημέρα τερματισμού της υπηρεσίας για να κατεβάσουν, μέσω του site της, το ιστορικό των μηνυμάτων τους για τυχόν backup που χρειάζονται.

 

Πηγή: digitallife.gr