Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Μια… αλεπού ανανεώνει την εμπειρία μας στα Google Maps

15 Ιουνίου 2018

Μια… αλεπού ανανεώνει την εμπειρία μας στα Google Maps

Καθημερινά χρησιμοποιούμε τους χάρτες στην εφαρμογή της Google. Για να είναι πιο διασκεδαστική η πλοήγησή μας στην πόλη, ένας από τους κολοσσούς της τεχνολογίας δημιούργησε μια παιχνιδιάρα αλεπουδίτσα διευρυμένης πραγματικότητας, που χώθηκε στους δρόμους της εφαρμογής. Θέλει να συνδράμει στην καλύτερη δυνατή πλοήγηση, δίνοντας ένα χέρι βοηθείας καθώς χρησιμοποιεί την κάμερα του έξυπνου κινητού για να μας κατευθύνει.

Έως σήμερα, οι χρήστες κατευθύνονταν από τη εφαρμογή που χρησιμοποιεί την κάμερα του κινητού για να προτείνει κατεύθυνση. Στην αναθεωρημένη έκδοση της εφαρμογής, συνδυάζονται εικόνες του πραγματικού κόσμου, πάνω στις οποίες εναποτίθενται χάρτες και, με ενεργοποίηση του προσδιορισμού τοποθεσίας στην οποία βρισκόμαστε, έχουμε τη δυνατότητα πρόσβασης σε περισσότερες πληροφορίες – πχ ονόματα δρόμων, κλπ – με λιγότερο κόπο.

Στην επίδειξη, η αντιπρόεδρος της Google, Απάρνα Τσεναπραγκάντα έδειξε σε βίντεο τη διαδρομή του χρήστη να φωτίζεται με βελάκια, τα οποία ανάβουν πράσινα όταν πρέπει να αλλάξουμε κατεύθυνση.
Η αλεπουδίτσα «εμφανίζεται» για να βοηθήσει τα βελάκια …και για να μας κάνει να χαμογελάσουμε.

 

Πηγή: tanea.gr