Επιστήμες, Τέχνες & ΠολιτισμόςΠολυμέσα - Multimedia

H απίθανη στιγμή που ένας αετός αρπάζει μια αλεπού την ώρα που η ίδια συσφίγγει ένα κουνέλι – Φωτογραφία την κατάλληλη ώρα στο κατάλληλο σημείο (Φωτογραφίες – Βίντεο)

24 Ιουνίου 2018

H απίθανη στιγμή που ένας αετός αρπάζει μια αλεπού την ώρα που η ίδια συσφίγγει ένα κουνέλι – Φωτογραφία την κατάλληλη ώρα στο κατάλληλο σημείο (Φωτογραφίες – Βίντεο)

Διήρκεσε μόνο για μια άγρια, φευγαλέα στιγμή, αλλά για 8 έντονα δευτερόλεπτα την περασμένη εβδομάδα ένας αετός, μια αλεπού και ένα κουνέλι πετούσαν στον ουρανό σαν ένα.

Σε μια εξαιρετικά σπάνια σκηνή, οι φωτογράφοι έχουν καταγράψει τη στιγμή που ένας φαλακρός αετός έσκαψε κάτω από μια νεαρή κόκκινη αλεπού που κρατούσε ένα κουνέλι και στην προσπάθειά του να κλέψει τη λεία από την αλεπού, όλο το τρίο γίνεται αερομεταφερόμενο.

Το σουρεαλιστικό επεισόδιο είναι ένα δραματικό παράδειγμα κλεπτοπαρασιτισμού – όπου ένα ζώο κλέβει τρόφιμα ή λεία από ένα άλλο – και το φαινόμενο πιθανότατα δεν είναι πολύ πιο εκπληκτικό από αυτή την άγρια επίδειξη που παρατηρήθηκε στο Εθνικό Ιστορικό Πάρκο του νησιού San Juan στην πολιτεία της Ουάσιγκτον την περασμένη εβδομάδα.

Ο φωτογράφος της φύσης Kevin Ebi της Living Wilderness , μαρτυρά αυτή τη “ιδιαίτερα δραματική πράξη κλοπής”, καθώς πέρασε μια μέρα βλέποντας νεαρές αλεπούδες να ξεκουράζονται, να παίζουν και να κυνηγούν στους λειμώνες του πάρκου.

Όπως παρακολούθησε, η Ebi είδε μια νεαρή κόκκινη αλεπού να πιάνει ένα κουνέλι, το οποίο άρχισε να το μεταφέρει στο λιβάδι, προτού η σκηνή διακοπεί βίαια από ψηλά.

“Πίσω από μένα, άκουσα τη κραυγή ενός φαλακρού αετού”, γράφει η Ebi στο blog της. “Γύρισα και το έβλεπα να πλησιάζει γρήγορα, ήξερα ότι ήθελε το κουνέλι”.

Όπως εξηγεί η Ebi, η επίτευξή της ήταν ακόμη πιο δραματική από ό, τι περίμενε, επειδή η αλεπού δεν επέστρεψε από αυτήν την εναέρια απειλή και απλά παρέδωσε το δείπνο του κουνελιού.

“Αντ ‘αυτού, η αλεπού, με το σαγόνι της ακόμα σφιγμένο στο κουνέλι, χτυπήθηκε καταλάθος από τον φαλακρό αετό “, εξηγεί η Εμπί.

“Ο αετός σήκωσε τη νεαρή αλεπού και το κουνέλι στον ουρανό, προκαλώντας έναν ακόμη πιο δραματικό αγώνα.”

Για 8 δευτερόλεπτα τα οποία καταγράφηκαν σε βίντεο από έναν άλλο παρουσιαστή φωτογράφο, τον Zachary Hartje – η αλεπού και ο αετός τρεμοπαίζουν πάνω από το κουνέλι στον ουρανό.

Σύμφωνα με την Ebi, η αλεπού κατέρρευσε από την εναέρια συνάντησή της και παρά την πτώση που εκτιμάται στα 3 μέτρα (10 πόδια) αργότερα επανήλθε στο παιχνίδι με τους “συναδέλφους” της στο λιβάδι.

“Ήμουν συγκλονισμένος και έκπληκτος”, δήλωσε ο Hartje στο ABC. “Δεν έχω δει ποτέ κάτι τέτοιο πριν και κανένας άλλος με τον οποίο δεν μίλησα εκεί ή στο νησί, έχει δει ποτέ να συμβαίνει πριν”.

Η Ebi, η οποία έχει παρακολουθήσει επαγγελματικά τους αετούς για χρόνια και έγραψε ακόμη και ένα βιβλίο για αυτά, λέει επίσης ότι το επεισόδιο είναι μοναδικό στην εμπειρία του.

“Δεν μπορούσα να πιστέψω αυτό, ήμουν αρκετά τυχερός να το παρακολουθήσω”, είπε στον Σιάτλ PI.

“Αυτή είναι μακράν, το πιο απίστευτο κυνήγι φαλακρού αετού που έχω δει ποτέ”.

 

Πηγή: ScienceAlert