Θαύματα και θαυμαστά γεγονότα

Εγκαίνια Ιερού Ναού της Σύναξης των Αγίων Αναργύρων

10 Ιουλίου 2018

Εγκαίνια Ιερού Ναού της Σύναξης των Αγίων Αναργύρων

Τα εγκαίνια του Ι. Ναού της Σύναξης των Αγίων Αναργύρων τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Αμφιλόχιος, εις την Ενορία Πανεθύμου Κισάμου. Πρόκειται περί περικαλλούς, πετρόκτιστου Ιερού Ναού, αφιερωμένου εις την Σύναξη των Αγίων Αναργύρων, καθώς εις την ευρύτερη περιοχή υπήρχαν μαρτυρίες περί υπάρξεως παλαιού Ι. Ναού αφιερωμένου εις τους Αγίους Αναργύρους, χωρίς να διευκρινίζεται σε πιο σημείο ακριβώς υπήρξε αυτός ο Ναός, ούτε και σε ποια εορτή των Αγίων Αναργύρων εόρταζε.

Αποφασίστηκε λοιπόν να ανεγερθεί, επί οικοπέδου που δώρισε ευλαβής οικογένεια, Ι. Ναός αφιερωμένος εις την Σύναξη των Αγίων Αναργύρων. Ο ακούραστος Εφημέριος της Ενορίας Πανεθύμου, Αιδ. π. Μιχαήλ Μαλανδράκης, μετά των συνεργατών – μελών του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου ως και των ανθρώπων της Ενορίας επωμίσθηκαν την ευθύνη αυτή και, σε σύντομο χρονικό διάστημα, ο Ναός ανεγέρθηκε και ετοιμάστηκε δια την λαμπρά ημέρα των εγκαινίων του.

Ο Επίσκοπος μας, εξέφρασε την χαρά του δια την σύντομη ολοκλήρωση των εργασιών και σημείωσε: «Τα ιερά εγκαίνια ενός Ναού αποτελούν γεγονός μείζονος σημασίας δια την τοπική Εκκλησία και όχι μόνον. Το ιερό θυσιαστήριο είναι η ανεξάντλητη πηγή δυνάμεως και χάριτος του ανθρώπου, χωρίς το οποίο δεν μπορεί να ζήσει και να υπάρξει ως πρόσωπο και εικόνα Θεού, καθώς η Θεία Ευχαριστία, η οποία τελεσιουργείται εντός της Θείας Λειτουργίας που τελείται εν τω Ναώ, τρέφει τον άνθρωπο και τον κόσμο όλο.

Η σημερινή λαμπρά αυτή ημέρα των εγκαινίων υπενθυμίζει, επίσης, σε όλους μας το χρέος και την ευθύνη να κρατούμε καθαρό και φωτεινό τον χιτώνα της ψυχής μας δια να βρίσκει το Πανάγιο Πνεύμα τόπο αναπαύσεως και κατοικίας», κατέληξε ο Ποιμενάρχης μας κ. Αμφιλόχιος, ο οποίος προχείρισε εις το οφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου του Αιδ. Εφημέριο π. Μιχαήλ Μαλανδράκη, εκφράζοντας την ευαρέσκεια της τοπικής Εκκλησίας προς το πρόσωπο του δια την «σεμνή, αθόρυβη, χαριτωμένη» κληρική διακονία είκοσι ετών.

 

Πηγή: imks.gr