Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Κερκύρας: «Η αρχή έγινε με την Μακεδονία – Σειρά έχουν η Ήπειρος, Διαπόντια νησιά και Αιγαίο»

10 Ιουλίου 2018

Κερκύρας: «Η αρχή έγινε με την Μακεδονία – Σειρά έχουν η Ήπειρος, Διαπόντια νησιά και Αιγαίο»

Για τις ανακατατάξεις που λαμβάνουν χώρα στον κόσμο και κυρίως στην πατρίδα μας έκανε λόγο ο Μητροπολίτης Κερκύρας Νεκτάριος.

Ο κ. Νεκτάριος μιλώντας στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή της Αγίας Κυριακής, στους Κουραμάδες, τόνισε «προσπαθήσαμε τις προηγούμενες δεκαετίες να μιμηθούμε τον Δυτικό κόσμο. Οι Δυτικοί στην αρχή μας δελέασαν με την επίπλαστη οικονομική ευμάρεια. Τώρα όμως έρχονται οι ίδιοι και ζητούν πίσω όλα όσα έδωσαν στους Έλληνες και όχι μονάχα αυτό».

Ο Μητροπολίτης Κερκύρας μίλησε για την παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας στα Σκόπια και για την απεμπόληση της εδαφικής ακεραιότητας. «Στις απαιτήσεις των ξένων περιλαμβάνεται και το εδαφικό ξεπούλημα της Ελλάδος. Η αρχή έγινε με την Μακεδονία και σειρά έχουν η Ήπειρος, τα Διαπόντια νησιά και φυσικά το Αιγαίο» ενώ τόνισε πως όλες αυτές οι αλλαγές «αποτελούν καταχθόνιο σχέδιο του διεθνούς Σιωνισμού, που μοναδικό στόχο έχει την καταστροφή των εθνών και την δημιουργία ενός παγκόσμιου διευθυντηρίου. Όλα αυτά ήδη υλοποιούνται και δεν είναι συνωμοσίες.»

 

Πηγή: orthodoxia.info