Άγιον ΌροςΠροσκυνήματα-Οδοιπορικά-Τουρισμός

Ιεραποδημία Πέριξ του Αγίου Όρους απο τον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτινής

11 Ιουλίου 2018

Ιεραποδημία Πέριξ του Αγίου Όρους απο τον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτινής

Την Πέμπτην, 5ην Ιουλίου 2018, ηγουμένου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος, συνοδευομένου υπό Κληρικών της Επαρχίας Αυτού με εννέα τον αριθμό υπερπλήρη λεωφορεία εκ των Ενοριών της πόλεως και της περιφερείας της Ιεράς Μητροπόλεως, επραγματοποιήθη ο περίπλους του Αγίου Όρους.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της Μητρόπολης άπαντες οι ιεραποδημούντες είχαν την ευκαιρίαν να ακούσουν τα της ιστορίας των Μονών του περιβολίου της Κυρίας Θεοτόκου, να θαυμάσουν από μακριά τα εργαστήρια της μοναστικής αγιότητος και να προσκυνήσουν τα ευλογία του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής του Οσίου Ξενοφώντος, Αρχιμανδρίτου κ. Αλεξίου, κομισθέντα σεβάσματα της αμωμήτου ημών πίστεως ιερά λείψανα και να ραντισθούν υπό του ευλογηθέντος αγιασμού διά του καταδυθέντος αυτώ Σταυρού περιέχοντος τεμάχιον Τιμίου Ξύλου.

Κλήρος και Λαός εξέφρασαν την ευγνωμοσύνην τους προς τον Σεβασμιώτατον Ποιμενάρχην των κ. Παντελεήμονα για την πνευματικήν αυτήν ευκαιρίαν ψυχικής ανατάσεως, τους λόγους οικοδομής και την ευλογίαν και τον αγιασμόν διά της θεωρίας της Μοναστικής Πολιτείας του Άθωνος, επί τω τέλει δε παρεκάλεσαν Αυτόν όπως παράσχη και άλλην τοιαύτην ευκαιρίαν προς καταρτισμόν και ενίσχυσιν.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες της Μητρόπολης εδώ

 

Πηγή: immaroniaskomotinis.gr