Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Οι εξουθενωμένοι γιατροί έχουν την συγκέντρωση ενός μεθυσμένου

17 Ιουλίου 2018

Οι εξουθενωμένοι γιατροί έχουν την συγκέντρωση ενός μεθυσμένου

Όπως υποστηρίχθηκε στο ετήσιο συνέδριο της Βρετανικής Ιατρικής Εταιρείας

Σε κίνδυνο εκτίθενται οι ζωές των ασθενών εξαιτίας της μεγάλης κούρασης που καταβάλλει τους γιατρούς που τους φροντίζουν, όπως υποστηρίζει δημοσίευμα της New York Post. Μάλιστα, οι γιατροί εξαιτίας των εξαντλητικών ωραριών συμπεριφέρονται σαν μεθυσμένοι.

 

Για την ακρίβεια, η συγκέντρωση και η κριτική ικανότητα των γιατρών που εργάζονται δωδεκάωρες βάρδιες αντιστοιχεί σε άτομα που βρίσκονται υπό την επήρεια αλκοόλ. Η Βρετανική Ιατρική Εταιρεία στο ετήσιο συνέδριο της υποστήριξε πως οι πολλές ώρες εργασίας αυξάνουν τα ποσοστά των λαθών κατά 27 τοις εκατό.

Εκτός από τους γιατρούς, το ίδιο φαίνεται ότι ισχύει για τους νοσοκόμους, καθώς όσοι εργάζονται για 12 ώρες ή παραπάνω τείνουν να κάνουν τρεις φορές περισσότερα λάθη από όσους εργάζοται για οκτώ ώρες. Ωστόσο, εντυπωσιακό είναι, σύμφωνα με έρευνα, πως οι εργαζόμενοι δεν φαίνεται να καταλαβαίνουν πως η κρίση και η συγκέντρωση τους φθίνουν εξαιτίας της κούρασης που τους καταβάλλει.

 

Στο συνέδριο ο Dr. Satish Narang πρότεινε: «Οι γιατροί πρέπει να έχουν το δικαίωμα να αρνηθούν να εργαστούν κάτω από τέτοιες επισφαλείς συνθήκες εργασίας και να μην κατηγορηθούν για την αποτυχία του συστήματος». Ένας ακόμα γιατρός, ο Dr. Tim Micklewright πρόσθεσε: «Οι γιατροί “καίγονται” για να διατηρήσουν τις πόρτες τους ανοιχτές». Το αίτημα των γιατρών υποστηρίχθηκε στο συνέδριο αλλά δεν θα καταστεί πολιτική της ένωσης.

 

Πηγή: protothema.gr