Προσκυνήματα-Οδοιπορικά-Τουρισμός

Πνευματική πανδαισία η εορτή του Οσίου Σεραφείμ του Σάρωφ στο Τρίκορφο Φωκίδος (ΦΩΤΟ)

21 Ιουλίου 2018

Πνευματική πανδαισία η εορτή του Οσίου Σεραφείμ του Σάρωφ στο Τρίκορφο Φωκίδος (ΦΩΤΟ)

Πνευματική πανδαισία επικράτησε το διήμερο 18 και 19 Ιουλίου 2018 στο Τρίκορφο Φωκίδος για την εορτή της ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Οσίου Σεραφείμ του Σάρωφ με επίκεντρο του εορτασμού το ομώνυμο Ιερό Ησυχαστήριο.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση εκ του Ησυχαστηρίου, εκατοντάδες οι προσκυνητές από την γύρω περιοχή, καθώς και μακρινές περιοχές προσήλθαν το διήμερο να τιμήσουν τον Όσιο, αλλά και να προσκυνήσουν τα τίμια λείψανά του, εναποθέτοντας στον θαυματουργό Όσιο Σεραφείμ τα προβλήματα και τις ανησυχίες τους για να πρεσβεύει στον Άγιο Θεό μας.

Την μοναστηριακή αυτή πανήγυρη της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος, τίμησαν με την παρουσία τους οι προσκεκλημένοι Ιεράρχες του σεπτού Ποιμενάρχου μας Μητροπολίτου Φωκίδος κ. Θεοκτίστου, οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος ο οποίος προεξήρχε της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας και κήρυξε το θείο λόγο κατά την κυριώνυμο ημέρα, Ισπανίας και Πορτογαλίας κ.κ. Πολύκαρπος και Ιλίου κ. Αθηναγόρας, ο οποίος προεξήρχε του πανηγυρικού Εσπερινού και κήρυξε το θείο λόγο.

Την εορτή του Οσίου Σεραφείμ που είναι πνευματική ανάταση για την γύρω περιοχή της Φωκίδος, Αιτωλοακαρνανίας κ.α. περιοχών, όπως κάθε χρόνο τίμησαν με την παρουσία τους οι αιρετοί άρχοντες του τόπου καθώς και οι Διοικητές των Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικής.

Στο δεξιό αναλόγιο προεξήρχε του χορού ο αγιορείτης μοναχός π. Κουκουζέλης, ο οποίος ανύψωσε πνευματικά με την καλλικέλαδη φωνή του όσους παρευρέθηκαν στην πνευματική πανδαισία του θαυματουργού Οσίου Σεραφείμ του Σάρωφ, ενώ στο αριστερό αναλόγιο μας τίμησαν ιεροψάλτες της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών.

Μετά τις ιερές ακολουθίες ακολούθησε μοναστηριακό κέρασμα και πανηγυρική τράπεζα.

 

Πηγή: vimaorthodoxias.gr