Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Πατριάρχης Ειρηναίος: «Οι Ελληνες μας βοήθησαν το ’90, τώρα να τους βοηθήσουμε εμείς»

28 Ιουλίου 2018

Πατριάρχης Ειρηναίος: «Οι Ελληνες μας βοήθησαν το ’90, τώρα να τους βοηθήσουμε εμείς»

Ο Πατριάρχης Σερβίας Ειρηναίος κάνει έκκληση προς το σερβικό λαό να δείξει την αλληλεγγύη του προς την Ελλάδα και να βοηθήσει έμπρακτα όσους επλήγησαν από τις πυρκαγιές στην Αττική.

Ο Πατριάρχης Ειρηναίος με μήνυμά του τονίζει μεταξύ άλλων πως «η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία θεωρεί ηθική υποχρέωσή της να δείξει την έμπρακτη στήριξη στην αντιμετώπιση των συνεπειών από τις τρομερές πυρκαγιές που μαστίζουν αυτές τις μέρες τον αδελφό ελληνικό λαό.

Ακούμε τις ειδήσεις για ανθρώπινα θύματα και τεράστιες υλικές ζημιές. Με πόνο καρδιάς ενημερωθήκαμε πως η φωτιά στοίχισε τη ζωή σε περισσότερα από 70 άτομα, ενώ υπάρχουν πολλοί αγνοούμενοι.

Γνωρίζοντας ότι το χριστιανική καθήκον μας είναι να μοιραστούμε τον πόνο και την οδύνη του κάθε γείτονα, χωρίς εξαίρεση, ειδικά του αδελφού ελληνικού λαού, ο οποίος πάντα έδινε τη βοήθειά του στη Σερβία, ιδιαίτερα τη δεκαετία του 1990 αλλά και αργότερα, σας καλούμε να συλλέξετε οικονομική και υλική βοήθεια για τα θύματα αυτής της καταστροφής.

Αγαπητέ πνευματικά μας παιδιά, στα όρια των δυνατοτήτων σας, οργανώστε σε κάθε Ενορία και Επισκοπή τη συγκέντρωση βοήθειας, την οποία η Ιερά Σύνοδος θα την προσφέρει στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Καλούμε όλες τις επιχειρήσεις και ιδιαίτερα τις κατασκευαστικές και ξυλουργικές εταιρείες να βοηθήσουν στην κατασκευή και την αποκατάσταση των καμένων σπιτιών.

Πεπεισμένοι ότι εμείς, οι Ορθόδοξοι Σέρβοι, θα κατανοήσουμε τον πόνο των αδελφών μας για να λάβουν τη βοήθεια έγκαιρα, το οποίο θα σημαίνει πολλά σε όσους έχουν ανάγκη, σας δίνουμε την ευλογία μας.

Πατριάρχης Σερβίας

ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ

 

Πηγή: vimaorthodoxias.gr