Γλυκά & ΕδέσματαΠολυμέσα - Multimedia

Μακαρονάδα με θαλασσινά

2 Αυγούστου 2018
recipe_main_akis-petretzikis-valentines-youtube-thumbΣυστατικά
  • 250 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
  • ελαιόλαδο (1 κ.σ. + 2 κ.σ.)
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 1 κίτρινη πιπεριά τσίλι (½ + ½)
  • 1 πράσινη πιπεριά τσίλι (½ + ½)
  • 1 πορτοκαλί πιπεριά τσίλι (½ + ½)
  • 1 κόκκινη πιπεριά τσίλι
  • 50 γρ. φρέσκο τζίντζερ
  • 50 γρ. μπράντυ
  • 4 μεσαίες τομάτες, τριμμένες
  • 100 γρ. μύδια με το κέλυφος
  • 100 γρ. κυδώνια με το κέλυφος
  • 1 κύβο κότας maggi
  • 100 γρ. σουρίμι
  • χυμό και ξύσμα από 2 λάιμ
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ½ ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο, μόνο τα φύλλα
  • 250 γρ. λιγκουίνι βρασμένα

Για το σερβίρισμα

  • ελαιόλαδο
  • φέτες λάιμ
  • αλάτι
35 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης

Shares 5606bf075942176c08f602bcfddfb1eae4f9ffc25749ab7454da85f803864740

2
Μερίδα/ες

Difficulty ff7c9d703c99daf2ec2af59a591ebe31b6bd74796afe6167236e1316b56ed4a6

1
Βαθμός Δυσκολίας

Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Βάζουμε σε δυνατή φωτιά ένα τηγάνι να κάψει.
  • Βάζουμε τις γαρίδες μας στον πάγκο και ρίχνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και τις ρίχνουμε στο καυτό τηγάνι.
  • Τις αφήνουμε 2 λεπτά να πάρουν χρώμα και τις γυρνάμε από την άλλη πλευρά. Τις αφήνουμε για άλλα 1-2 λεπτά και τις αφαιρούμε από το τηγάνι.
  • Ρίχνουμε άλλες 2 κ.σ. ελαιόλαδο στο ίδιο τηγάνι. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το ρίχνουμε στο τηγάνι.
  • Κόβουμε σε λεπτές φέτες τις πιπεριές και τις ρίχνουμε στο τηγάνι.
  • Ψιλοκόβουμε το τζίντζερ και το προσθέτουμε στο τηγάνι.
  • Ανακατεύουμε συνεχόμενα με τη βοήθεια μιας ξύλινης κουτάλας.
  • Σβήνουμε με το μπράντυ.
  • Προσθέτουμε τις τριμμένες τομάτες και τις αφήνουμε για 3 λεπτά μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μύδια και τα κυδώνια.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά, καπακώνουμε και περιμένουμε 4-5 λεπτά να ανοίξουν τα όστρακα.
  • Παράλληλα, κόβουμε το σουρίμι σε μικρά κυβάκια του 1 εκ.
  • Ψιλοκόβουμε 1-2 πιπεριές και παίρνω το ξύσμα από το λάιμ.
  • Βγάζουμε το καπάκι και προσθέτουμε τον κύβο.
  • Ανακατεύουμε με τη βοήθεια της ξύλινης κουτάλας και μόλις λιώσει προσθέτουμε το σουρίμι, το ξύσμα λάιμ, τις πιπεριές, τον χυμό από 2 λάιμ, τις γαρίδες και τέλος τα λιγκουίνι.
  • Κόβουμε τον κόλιανδρο με τα χέρια μας και τον ρίχνουμε στο τηγάνι.
  • Ανακατεύουμε και σερβίρουμε στο πιάτο.
  • Σερβίρουμε με λίγο ελαιόλαδο, κυδωνάτες φέτες από 1 λάιμ και λίγο αλάτι.

Πηγή:  akispetretzikis.com