Γαστρονομία

Ψητό μπούτι κοτόπουλο με μηλίτη

16 Αυγούστου 2018

Ψητό μπούτι κοτόπουλο με μηλίτη

recipe_main_akis-petretzikis-kotopoulo-me-patates-siteΣυστατικά
  • 500 μλ σάιντερ μήλου (μηλίτης)
  • 4 μπούτια κοτόπουλου χωρίς κόκκαλο
  • 2 κ.γ μπαχάρι τριμμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 40 γρ βούτυρο
  • 2 κόκκινα μήλα,
  • 250 γρ λευκά μανιτάρια
  • 2 κ.γ αποξηραμένο εστραγκόν
  • 50 γρ κρέμα γάλακτος

Για το σερβίρισμα

  • baby πατάτες
Clock dfcc0e208d138d9bd767c6f1f85dfe28624afa0652c24ad00a1a457ca3ec6e0d

40 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης
Shares 5606bf075942176c08f602bcfddfb1eae4f9ffc25749ab7454da85f803864740

2
Μερίδα/ες
Difficulty ff7c9d703c99daf2ec2af59a591ebe31b6bd74796afe6167236e1316b56ed4a6

1
Βαθμός Δυσκολίας
Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Τοποθετούμε το σάιντερ σε ένα κατσαρολάκι και το φέρνουμε σε βρασμό σε μέτρια φωτιά μέχρι να ελαττωθεί στο μισό.
  • Παίρνουμε τα μπούτια από το κοτόπουλο και κόβουμε το καθένα στα τρία.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κοτόπουλο με το μπαχάρι, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Παίρνουμε τα μήλα, τα κόβουμε στη μέση, βγάζουμε τη φλούδα και τα κουκούτσια και στη συνέχεια τα κόβουμε σε φέτες ½ εκατοστό η κάθε φέτα.
  • Κόβουμε τα μανιτάρια στα τέσσερα.
  • Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι με καπάκι λιώνουμε το μισό βούτυρο και σοτάρουμε τα μήλα με τα μανιτάρια μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
  • Αφαιρούμε από το τηγάνι και τα κρατάμε ζεστά.
  • Στο ίδιο τηγάνι λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει χρώμα.
  • Προσθέτουμε το σάιντερ και φέρνουμε σε βρασμό.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε με σκεπασμένο καπάκι για 20-25 λεπτά μέχρι να μαγειρευτεί το κοτόπουλο.
  • Επαναφέρουμε τα μήλα και τα μανιτάρια στο τηγάνι μαζί με το εστραγκόν και την κρέμα, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ακόμα να δέσει η σάλτσα μας.