Θαύματα και θαυμαστά γεγονότα

Ενθρονίστηκε ο Μητροπολίτης Ελβετίας Μάξιμος

20 Αυγούστου 2018

Ενθρονίστηκε ο Μητροπολίτης Ελβετίας Μάξιμος

Κατά την τάξη του Οικουμενικού Πατριαρχείου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 18 Αυγούστου 2018 η ενθρόνιση του Μητροπολίτου Ελβετίας και Εξάρχου Ευρώπης κ. Μαξίμου.

Τον νέο Μητροπολίτη Ελβετίας υποδέχθηκε στα προπύλαια του Ι. Ν. Αγίου Αποστόλου Παύλου Σαμπεζύ ο Πατριαρχικός Επίτροπος, Μέγας Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Τσέτσης, ο οποίος και του παρέδωσε την Ποιμαντορική ράβδο.

Εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου είχε οριστεί ο Μητροπολίτης Γαλλίας Εμμανουήλ, ο οποίος μετέφερε τις ευχές και ευλογίες του Οικουμενικού Πατριάρχη για καρποφόρα ποιμαντορία στο νέο Μητροπολίτη.

Στην υποδοχή παρέστησαν οι Μητροπολίτες Γερμανίας Αυγουστίνος, Βελγίου Αθηναγόρας, Άρτης Καλλίνικος, ο εν Γαλλία Μητροπολίτης του Πατριαρχείου Αντιοχείας Ιγνάτιος, οι Αρχιεπίσκοποι Τελμησσού Ιώβ, Χαριουπόλεως Ιωάννης, ο Ρωμαιοκαθολικός Επίσκοπος κ. Morerod, ο Κόπτης Επίσκοπος για τη Γαλλόφωνη Ελβετία Anda Louka, ο Πρόεδρος του Προτεσταντικού Κονσισταρίου Emmanouel Fucks, εκπρόσωποι κρατικών και δημοτικών αρχών, διεκκλησιαστικών οργανισμών, οι κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως Ελβετίας, καθώς και κληρικοί από την Ελλάδα και Μητροπόλεις του Θρόνου στην Ευρώπη, οι οποίοι έσπευσαν να τιμήσουν τον ενθρονιζόμενο ιεράρχη.

 

Πηγή: orthodoxia.info