Ορθόδοξη πίστηΠροσκυνήματα-Οδοιπορικά

Με κάθε λαμπρότητα εορτάστηκε η Κοίμηση της Θεοτόκου στη Μητρόπολη Λεμεσού

20 Αυγούστου 2018

Με κάθε λαμπρότητα εορτάστηκε η Κοίμηση της Θεοτόκου στη Μητρόπολη Λεμεσού

Εορτάστηκε πανηγυρικά και με λαμπρότητα το Πάσχα του καλοκαιριού, η κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου στη Μητροπολιτική περιφέρεια Λεμεσού.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της Μητρόπολης, την παραμονή της Θεομητορική εορτής, της μεταστάσεως της υπερευλογημένης ενδόξου Δεσποίνης ημών Θεοτόκου, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του εσπερινού στον ιερό ναό Παναγίας Ελεούσης στη Τριμίκλινη.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του εσπερινού στον ιερό ναό Παναγίας Φανερωμένης στις Πάνω Πλάτρες ενώ, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Νεαπόλεως κ. Πορφύριος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του εσπερινού στην ιερά μονή Τιμίου Προδρόμου Μέσα Ποταμού.

Την κηριώνυμο ημέρα της εορτής, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος λειτούργησε και κήρυξε το θείο λόγο στον ιερό ναό Παναγίας Φανερωμένης στις Πάνω Πλάτρες ενώ, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος κ. Νικόλαος λειτούργησε και κήρυξε το θείο λόγο στον ιερό ναό Παναγίας Πυγώτισσας στην κοινότητα Πύργου.

 

Πηγή: imlemesou.org