Θαύματα και θαυμαστά γεγονόταΠολυμέσα - Multimedia

Ο Πατριάρχης έγραψε το όνομά του στο ποδήλατο που πήγε στην Τραπεζούντα (VIDEO)

28 Αυγούστου 2018

Ο Πατριάρχης έγραψε το όνομά του στο ποδήλατο που πήγε στην Τραπεζούντα (VIDEO)

Έφτασε και προσκύνησε στην Παναγία Σουμελά, στις 15 Αυγούστου, ο ποδηλάτης Βασίλης Καρυοφυλλίδης, ο οποίος ξεκίνησε στις 16 Ιουλίου από τις Αχαρνές με σκοπό μέσα από τη διαδρομή «Αχαρνές-Τραπεζούντα-Αχαρνές: Ποδηλατώντας για τον πολιτισμό» να αναδείξει το αρχαίο θέατρο της περιοχής του, το οποίο είναι ένα από τα σημαντικότερα αρχαιολογικά ευρήματα που έχουν βρεθεί στην Ελλάδα τα τελευταία 20 χρόνια.

Ύστερα από επιθυμία του ποδηλάτη Βασίλη Καρυοφυλλίδη, ο οικουμενικός πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίος γράφει το όνομά του -για πρώτη φορά σπάζοντας κατ’ αυτό τον τρόπο το πρωτόκολλο- στη ρόδα του ιστορικού ποδηλάτου που πατάει για δεύτερη φορά τα χώματα των αλησμόνητων πατρίδων. Το γεγονός έγινε πριν από λίγες ημέρες στο Φανάρι.

Ο ποδηλάτης μαζί με τον Θωμά Γερασίμου που τον συνοδεύει με το όχημα του, ξεκίνησαν στις 16 Ιουλίου από τις Αχαρνές και κατευθύνονται στην μονή της Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα στο πλαίσιο της δράσης «Αχαρνές-Τραπεζούντα-Αχαρνές: Ποδηλατώντας για τον πολιτισμό» με σκοπό την ανάδειξη του ιστορικού πλούτου της περιοχής των Αχαρνών και κυρίως το αρχαίο θέατρο της πόλης.

 

Πηγή: fanarion.blogspot.com