Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Το KOSMOS project των Μητροπόλεων Νεαπόλεως και Βοστώνης (ΦΩΤΟ)

3 Σεπτεμβρίου 2018

Το KOSMOS project των Μητροπόλεων Νεαπόλεως και Βοστώνης (ΦΩΤΟ)

Το πρόγραμμα ΚΟΣΜΟΣ – The KOSMOS Project, το οποίο αφορά στην ανταλλαγή κατασκηνωτών ανάμεσα στην Ιερά Μητρόπολη Βοστώνης της Αρχιεπισκοπής Αμερικής και την Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, πραγματοποιείται και φέτος για δεύτερη συνεχή χρονιά, μετά την κατά γενική ομολογία επιτυχή του ολοκλήρωση πέρσι.

Σύμφωνα με ανακοινωθέν της Μητρόπολης Νεαπόλεως, 23 νέοι μαζί με συνοδό τον π. Γεώργιο Σαρησάββα από την Ιερά μας Μητρόπολη, είχαν τη μοναδική εμπειρία να φιλοξενηθούν στις εγκαταστάσεις των Κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Βοστώνης που βρίσκονται στο Contoocook του New Hampshire, από τις 29 Ιουλίου έως τις 5 Αυγούστου, ενώ από τις 6 έως τις 12 Αυγούστου ξεναγήθηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Βοστώνης και του New Hampshire. Είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη ζωντανή Ορθοδοξία στην Αμερική, να συναντήσουν την ελληνική ομογένεια εκεί και να θαυμάσουν τα πολλά και σημαντικά βήματα που έχει κάνει η Ορθόδοξη Εκκλησία εκεί.

Οι νέοι μας επέστρεψαν ενθουσιασμένοι, από την αβραμιαία φιλοξενία που δέχτηκαν από τους νέους φίλους τους στη Βοστώνη, τη Δευτέρα 13 Αυγούστου στο Αεροδρόμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, όπου ο ίδιος ο Σεβασμιώτατος, μαζί με κληρικούς, συγγενείς και φίλους, τους υποδέχτηκαν με πολλή χαρά.

Την Πέμπτη 23 Αυγούστου ξανασυναντήθηκαν στην αίθουσα ΞΕΝΙΑ της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως, για να ευχαριστήσουν τους δύο πρωτεργάτες του εγχειρήματος αυτού, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Βαρνάβα και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βοστώνης κ. Μεθόδιο.

 

Πηγή: vimaorthodoxias.gr