Θαύματα και θαυμαστά γεγονόταΘεολογία και Ζωή

Απονομή υποτροφιών από την Διαρκή Ιερά Σύνοδο

6 Σεπτεμβρίου 2018

Απονομή υποτροφιών από την Διαρκή Ιερά Σύνοδο

Στην βράβευση 33 Ελλήνων φοιτητών με υποτροφία για μεταπτυχιακές σπουδές, σε Πανεπιστήμια του Εξωτερικού και σε 40 αλλοδαπούς φοιτητές για προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα, προέβη σήμερα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, κατά την πρώτη Συνεδρία της για την 162η Συνοδική Περιόδο.

Το συνολικό ποσό των υποτροφιών, το οποίο θα διαθέσει η Εκκλησία της Ελλάδος για το Έτος 2018-2019 ανέρχεται σε 262.800 ευρώ.

Ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, Επίσκοπος Μεθώνης κ. Κλήμης, αναφέρθηκε στον θεσμό των υποτροφιών, τονίζοντας ότι ήταν προσωπική επιθυμία του Αχιεπισκόπου Ιερωνύμου να μην αποστέλλονται οι υποτροφίες δι’ αλληλογραφίας, αλλά να απονέμονται κατά την διάρκεια σεμνής τελετής, ούτως ώστε να αναπτύσσεται προσωπικός και πνευματικός σύνδεσμος μεταξύ της Εκκλησίας και των υποτρόφων της.

Ο κ. Ιερώνυμος πριν επιδώσει τις υποτροφίες ευχήθηκε στους υποτρόφους καλή επιτυχία και καλή πρόοδο στις σπουδές τους τονίζοντας ότι «δεχόμαστε με χαρά τα παιδιά εκείνα που αγωνίζονται να δημιουργήσουν την δική τους ζωή, αλλά και να βάλουν την προσωπική τους σφραγίδα στα πολυποίκιλα προβλήματα της κοινωνίας μας».

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Πηγή: orthodoxia.info