Ειδήσεις και ΑνακοινώσειςΘεολογία και ΖωήΠολυμέσα - Multimedia

Δεκαετές Μνημόσυνο Γερόντισσας Αμφιλοχίας στα Χανιά

8 Σεπτεμβρίου 2018

Δεκαετές Μνημόσυνο Γερόντισσας Αμφιλοχίας στα Χανιά

Την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου τελέσθηκε το Αρχιερατικό Μνημόσυνο της γερόντισσας Αμφιλοχίας (κυρίας Μαρίκας Κουφάκη) ”της μανούλας” στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου Χανίων.

Πέρασαν 10 χρόνια από την εκδημία της και οι μνήμες είναι νωπές καθώς και το έργο που άφησε εξακολουθει να υφίσταται για να υπενθυμίζει , την σπουδαία διακονία της στον Άγιο Νεκτάριο.

Στην Θεία Λειτουργία ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός συλλειτουργούντος του Πρωτοσυγκέλλου Αρχιμ. Δαμασκηνού Λιονάκη, του Ιερατικού Προϊσταμένου του Ναού Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου Αμφιλοχίου Παπαγιαννάκη και των συνεφημερίων του Πρωτ. Χρύσανθου Σταυρουλάκη και Πρωτ. Εμμανουήλ Πετράκη καθώς και του Διακόνου Δημητρίου Δερμιτζάκη, συμπροσευχούμενης της Καθηγουμένης της Ιεράς Μονής Κορακιών Γερόντισσας Θεοφόρας και πλήθους κόσμου.

Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος μίλησε για την μακαριστή Μοναχή Αμφιλοχία με λόγια συγκινητικά.

Μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας όλοι οι εκκλησιαζόμενοι κατέβηκαν στην αίθουσα του πνευματικού κέντρου, όπου παρετέθη δεξίωση με καφέ, στην μνήμη της μακαριστής γεροντισσας.

Ευχόμεθα ο Χριστός να αναπαύει την ψυχή της, να έχωμε την ευχή της και να αποτελεί παράδειγμα σε όλους μας, διακονίας προς τον άνθρωπο και αγάπης προς τον Θεόν.

Αρχιερατικό μνημόσυνο Αμφιλοχίας Μοναχής 10 χρόνια από την κοίμηση της

Gepostet von Ευστράτιος Χατζηδάκης am Dienstag, 4. September 2018

 

Πηγή: romfea.gr