Ειδήσεις και ΑνακοινώσειςΠολυμέσα - Multimedia

Το μισάωρο του «μπάτε σκύλοι αλέστε» στα σχολεία

4 Οκτωβρίου 2018

Το μισάωρο του «μπάτε σκύλοι αλέστε» στα σχολεία

Με το συμβάν της απαγωγής των δύο 11χρονων στη Λάρνακα, που συγκλόνισε το πανελλήνιο, αναδείχθηκαν λεπτομέρειες ενός  προβλήματος τις οποίες δεν τις είχαμε υπολογίσει σωστά, παραδέχθηκε μιλώντας στο «Πρωτοσέλιδο», ο αντιπρόεδρος της Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης, Σωτήρης Χριστοφή.

Σε τηλεφωνική παρέμβασή του στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ, είπε ότι το μισάωρο μεταξύ 07:00 μέχρι τις 07:30 προκαλεί πονοκέφαλο στους αρμοδίους, ενώ παραδέχθηκε ότι ευθύνες έχουν και οι ίδιοι οι γονείς.

Ο κ. Χριστοφή υπέδειξε ότι θα πρέπει να μειωθούν οι είσοδοι / έξοδοι στα σχολεία. «Κάθε σχολική μονάδα να έχει μία ή δύο εισόδους», είπε ο Σωτήρης Χριστοφή για να συμπληρώσει ότι η χθεσινή απαγωγή των δύο 10χρονων αποδεικνύει ότι δεν πρέπει τα σχολεία να «έχουν 4 και 5 εισόδους».

Τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας στα σχολεία λαμβάνονται μετά τις 08:00 το πρωί είπε ο κ. Χριστοφή.

«Για να μπει κάποιος στον κλειστό χώρο του σχολείου πρέπει να περάσει από κάγκελα, να χτυπήσει κουδούνι και αρκετά άλλα. Αυτά γίνονται από τις 08:00 το πρωί και μετά όμως», είπε ο Διευθυντής της Δημοτικής Εκπαίδευσης.

Οι δάσκαλοι φθάνουν στα σχολεία στις 07:30. Άρα από εκεί και πέρα αναλαμβάνουν την επιτήρηση των σχολείων. Παρατηρείται όμως ένα κενό από τις 07:00 που πολλοί γονείς αφήνουν τα παιδιά τους στο σχολείο μέχρι την άφιξη των δασκάλων στα σχολεία στις 07:30.

Στο μεταξύ ενώπιον του δικαστηρίου Λάρνακας θα βρεθεί ο 35χρονος, ο οποίος συνελήφθη χθες σε σχέση με την υπόθεση απαγωγής των δύο 10χρονων από σχολείο στη Λάρνακα.

Στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» μίλησε ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης για την υπόθεση της απαγωγής των δύο δεκάχρονων από σχολείο στη Λάρνακα.

Όσον αφορά στον λόγο που κρατήθηκε τόσες ώρες ο 35χρονος στο διαμέρισμα του, ο Αντρέας Αγγελίδης έδωσε τις απαραίτητες διευκρινίσεις.

 

Πηγή: sigmalive.com