Θαύματα και θαυμαστά γεγονότα

Επίσκεψη και αγιασμός σε σχολεία της Ιεράς Μητροπόλεως Κατάγκας

8 Οκτωβρίου 2018

Επίσκεψη και αγιασμός σε σχολεία της Ιεράς Μητροπόλεως Κατάγκας

Μέσα σε κλίμα χαράς και συγκίνησης, την Δευτέρα 1-10-2018, τα παιδιά της ενορίας του Ι.Ν.Αγ. Αναστασίας Φαρμακολυτρίας του χωριού Τσιάλα, και την Τρίτη 2-10-2018, τα παιδιά της ενορίας του Ι.Ν. Απ. Ανδρέου του χωριού Λουαλάμπα υποδέχτηκαν το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κατάγκας κ. Μελέτιο, ο οποίος τέλεσε και στις δύο ενορίες τον καθιερωμένο αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2018-2019.

Μετά το πέρας του αγιασμού, ο Σεβασμιώτατος, αφού ευχήθηκε να έχουν μια ευλογημένη και καρποφόρα σχολική χρονιά, τόνισε την αξία που έχει το σχολείο στη ζωή τους, την προσοχή που θα πρέπει να επιδεικνύουν στους δασκάλους και στα μαθήματά τους και πόσο σημαντικό είναι να μπορεί ο νέος άνθρωπος να βάζει στόχους και να τους πετυχαίνει.

Ιδιαιτέρως τόνισε ότι, για να μπορεί να επιτευχθεί αυτό, χρειάζεται να επικαλούμαστε το όνομα του Θεού, γιατί μόνο με την άνωθεν σοφία μπορεί ο άνθρωπος να προχωρήσει στη ζωή του και να καλλιεργήσει τα χαρίσματά του προσφέροντάς τα στη διακονία του ανθρώπου.

Μετά τον αγιασμό, ο Σεβασμιώτατος μαζί με τους συνεργάτες του Ιερείς και Διακόνους μοίρασε σε κάθε παιδί γραφική ύλη η οποία είχε φροντίσει να υπάρχει για τη φετινή χρονιά, ώστε να πάρουν όλα τα παιδιά και να έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν κι αυτά στη χαρά της μάθησης.

Λίγο πριν αποχωρήσει ο Σεβασμιώτατος, οι διευθυντές και οι δάσκαλοι των δύο σχολείων τον ευχαρίστησαν για την τέλεση του αγιασμού και τόνισαν ότι η παρουσία του έδωσε μεγάλη χαρά σε όλους, διότι αποτελεί πνεύμονα χαράς και ελπίδα σωτηρίας και χτίζει ένα καλύτερο μέλλον με καλύτερους ανθρώπους.

Αρχιμ. Κοσμάς Θασίτης