Ειδήσεις και ΑνακοινώσειςΠροσκυνήματα-Οδοιπορικά-Τουρισμός

5-14 Οκτωβρίου 2018, Έλευση Τεμαχίου Λειψάνου Αγ. Ελισάβετ & Εγκαίνια Μνημείου, Ι. Ν. Απ. Ανδρέα και Πάντων των Ρώσων Αγίων, Επισκοπειό

12 Οκτωβρίου 2018

5-14 Οκτωβρίου 2018, Έλευση Τεμαχίου Λειψάνου Αγ. Ελισάβετ & Εγκαίνια Μνημείου, Ι. Ν. Απ. Ανδρέα και Πάντων των Ρώσων Αγίων, Επισκοπειό

Την Παρασκευή, 5 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 10 το πρωί, θα τελεστούν τα εγκαίνια του μνημείου της Αγίας Ελισάβετ της Πριγκιπίσσης, στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Απ. Ανδρέα και πάντων των Ρώσων Αγίων στο Επισκοπειό.

Σα εγκαίνια θα τελέσουν ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Σαμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας, ο Εξοχώτατος Πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής κ. Δημήτρης Συλλούρης και ο Πρόεδρος της Ορθόδοξης Αυτοκρατορικής Παλαιστινιακής Εταιρείας (ΑΟΠΕ) και πρώην Πρωθυπουργός της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Σέργιος Σεργκέι Βαντίμοβιτς Στεπάσιν.

Σο μνημείο φιλοτεχνήθηκε για να τιμηθεί η μνήμη της Αγίας Ελισάβετ όπου φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από την κοίμηση της.

Με την ευκαιρία αυτή, την ίδια μέρα, στις 9.45 π.μ., πριν από τα εγκαίνια του μνημείου, η Μητρόπολή μας θα υποδεχθεί τεμάχιο του ιερού λειψάνου της Αγίας Ελισάβετ και το ιερό εικόνισμά της, τα οποία θα μεταφερθούν από τη Ρωσία και θα εκτίθενται προς προσκύνηση από τους πιστούς στον ιερό ναό του Αποστόλου Ανδρέου και πάντων των Ρώσων Αγίων μέχρι και την Κυριακή, 14 Οκτωβρίου.

 

Πηγή: nisosagion.com