Άγιον ΌροςΙερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου

Πανήγυρη του Αγίου Ευδοκίμου στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου (2018)

19 Οκτωβρίου 2018

Πανήγυρη του Αγίου Ευδοκίμου στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου (2018)

Κατά την αγιορείτικη τάξη και πνευματική κατάνυξη εορτάσθηκε η μνήμη του του Αγίου Ευδοκίμου του Βατοπαιδινού στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου την Τετάρτη 17 και Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018.


Το απόγευμα της Τετάρτης ξεκίνησαν οι εορτασμοί σύμφωνα με την αγιορείτικη τάξη με την αγρυπνία στο Καθολικό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Στην αγρυπνία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μύρων κ. Χρυσόστομος, του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Πλήθος προσκυνητών προσήλθαν από διάφορα μέρη της Ελλάδος και του εξωτερικού για να τιμήσουν την μνήμη του αγίου Ευδοκίμου και να προσκυνήσουν τα χαριτόβρυτα λείψανα του, τα οποία φυλάσσονται ως πολύτιμος πνευματικός θησαυρός στην Μονή.

Τον δεξιό χορό των αναλογίων πλαισίωσαν Πατέρες της Ιεράς Μονής Καρακάλλου και τον αριστερό Πατέρες της Σκήτης της Μικράς Αγίας Άννης.

Την Πέμπτη το πρωί στο καθολικό της Μονής τελέσθηκε η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μύρων κ. Χρυσοστόμου, πλαισιούμενος από τον Καθηγούμενο της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ και τον Καθηγούμενο της Μονής Τρικόρφου Φωκίδος Γέροντα Νεκτάριο.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε η πανηγυρική τράπεζα, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Σεβασμιώτατος Μύρων κ. Χρυσόστομος και ο Καθηγούμενος Γέροντας Εφραίμ ανέφεραν λόγο πνευματικής οικοδομής προς τους πατέρες και τους προσκυνητές.


Περισσότερες φωτογραφίες στο site της Ι.Μ.Μ.Βατοπαιδίου