Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Σκότωσε δεκατέσσερα άγρια ζώα για να βγάλει σέλφι. Εξολόθρευσε ολόκληρη οικογένεια μπαμπουίνων

20 Οκτωβρίου 2018

Σκότωσε δεκατέσσερα άγρια ζώα για να βγάλει σέλφι. Εξολόθρευσε ολόκληρη οικογένεια μπαμπουίνων

Τη δημόσια κατακραυγή έχει προκαλέσει κυνηγός από την Αμερική που δημοσίευσε φωτογραφίες του με νεκρά άγρια ζώα που μόλις είχε σκοτώσει στο ταξίδι του στην Αφρική. Ανάμεσά τους, μπαμπουίνοι, μία καμηλοπάρδαλη, μια λεοπάρδαλη, μία αντιλόπη και έναν όρυγα. Ο Μπλέικ Φίσερ που είναι μέλος της επιτροπής κυνηγών στη γενέτειρά του, στο Αϊντάχο των ΗΠΑ έβγαλε selfie με τα θηράματά του, ενώ χαμογελούσε και έδειχνε να καμαρώνει για τα κατορθώματά του. Οι φωτογραφίες του προκάλεσαν αποστροφή ακόμη και σε μέλη του συλλόγου του.

Υπολογίζεται ότι σκότωσε τουλάχιστον 14 άγρια ζώα. «Σκότωσα μια ολόκληρη οικογένεια μπαμπουίνων» περηφανευόταν στις φωτογραφίες που έστειλε στους φίλους του ο Μπλέικ Φίσερ. Μέλη του σωματείου ζήτησαν την παραίτησή του γιατί ξεπέρασε τα όρια. «Θα ήταν άδικο να φαίνονται όλοι «κακοί» στα μάτια της κοινής γνώμης» ανέφεραν.

Ο Φίσερ ζήτησε συγγνώμη για τις φωτογραφίες που δημοσίευσε, αλλά όχι για τις πράξεις του. «Το κυνήγι άγριων ζώων είναι νόμιμο στη Ναμίμπια. Υπάρχει πρόστιμο για τη δολοφονία απειλούμενων ειδών και ότι οι μπαμπουίνοι δεν… ανήκουν σε αυτά» ισχυρίστηκε σε ραδιοφωνική εκπομπή.

 

Πηγή: mixanitouxronou.gr