Γαστρονομία

Ψητή τσιπούρα με μάραθο, πορτοκάλι και θυμάρι

28 Οκτωβρίου 2018

Ψητή τσιπούρα με μάραθο, πορτοκάλι και θυμάρι

Υλικά

τσιπούρες: 4 φιλεταρισμένες, χωρίς πέτσα, 300 γρ. η καθεμιά

πορτοκάλια: 2, το ξύσμα και ο χυμός

φινόκιο (βολβοί): 3 κομμένα σε φέτες

θυμάρι: 1/2 κουταλιά της σούπας

μάραθος (φύλλα): 1/2 κουταλιά της σούπας

κρεμμύδι ξερό: 150 γρ. ψιλοκομμένο

σκόρδο: 3 σκελίδες, ψιλοκομμένες

ξίδι: 2 κουταλιές της σούπας

ελαιόλαδο: 100ml

ζωμός καραβίδας: 550ml

αλάτι: όσο θέλετε

πιπέρι: φρεσκοτριμμένο

ελιές: για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Ρίχνετε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρετε το ξερό κρεμμύδι μαζί με το φινόκιο για 5’. Στη συνέχεια ρίχνετε το ζωμό καραβίδας, το σκόρδο, το μάραθο, το θυμάρι, το χυμό πορτοκάλι, το ξύσμα, το ξίδι και σιγοβράζετε για 20’, μέχρι το φινόκιο να μαλακώσει αρκετά. Αλατοπιπερώνετε.

Λαδώνετε και αλατοπιπερώνετε τις τσιπούρες και τις ψήνετε στη σχάρα ή σε αντικολλητικό τηγάνι για 2’ από κάθε πλευρά. Μόλις είναι έτοιμες, σερβίρετε τα λαχανικά μαζί με τη σάλτσα σε 4 πιάτα και από πάνω τοποθετείτε τις τσιπούρες. Ραντίζετε με μερικές σταγόνες ελαιόλαδο και γαρνίρετε με ελιές.

  • Προετοιμασία: 25 λεπτά
  • Ψήσιμο: 30 λεπτά
  • Μερίδες: 4
  • Δυσκολία: πολύ εύκολο

Πηγή:icookgreek.com