Θαύματα και θαυμαστά γεγονότα

Η Εορτή του Αγίου Γεωργίου του Καρσλίδη στην Ι.Μ. Σιδηροκάστρου

5 Νοεμβρίου 2018

Η Εορτή του Αγίου Γεωργίου του Καρσλίδη στην Ι.Μ. Σιδηροκάστρου

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα η Ιερά Μητρόπολη Σιδηροκάστρου εόρτασε τον Άγιο Γεώργιο τον Καρσλίδη όπου η εκκλησία τιμά τη μνήμη του στις 4 Νοεμβρίου.

Συγκεκριμένα στην ενορία της Αγίας Τριάδος Βαλτερού υπάρχει Ιερό Παρεκκλήσιο αφιερωμένο στον όσιο Γεώργιο καθώς και τεμάχιο Ιερού λειψάνου ευλογία του Σεβ. Μητροπολίτου Δράμας κ. Παύλου.

Την παραμονή της εορτής Σάββατο 3 Νοεμβρίου τελέστηκε μέγας αρχιερατικός εσπερινός όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος τη συμμετοχή Ιερέων και Διακόνων και πλήθος πιστών.

Ανήμερα Κυριακή 4 Νοεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Μακάριος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας όπου και ομίλησε αναλύοντας το σημερινό ευαγγελικό ανάγνωσμα της παραβολής του πλουσίου και του φτωχού Λαζάρου τονίζοντας ότι ο καθένας άνθρωπος έχει την ευκαιρία ελεύθερα να αποφασίσει πως θα χρησιμοποιήσουμε το κλειδί του πλούτου η της φτώχειας μας, ανοίγοντας την πόρτα που οδηγεί στη ζωή του παραδείσου.

Μετά την Θεία Λειτουργία ακολούθησε δεξίωση στο Πνευματικό Κέντρο του Ναού όπου η τοπική χορωδία τής ενορίας τραγούδησε και έδωσε μια ευχάριστη ατμόσφαιρα στην σύναξη των πιστών.

Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο ακριτικό χωριό Αχλαδοχώρι όπου πραγματοποιήθηκε Φεστιβάλ τοπικών προϊόντων “Το καλωσόρισμα του χειμώνα 2018”.

Ο Μητροπολίτης συνεχάρη όλους τους παραγωγούς των γύρω χωριών Καρυδοχωρίου, Καπνοφύτου, Φαιάς Πέτρας και Αχλαδοχωρίου για τα προϊόντα τους και για την αγάπη όλων στον τόπο τους.

 

Πηγή: romfea.gr