Ειδήσεις και ΑνακοινώσειςΕπιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Persona non grata κήρυξε η Αλβανία την Ελένη Θεοχάρους

12 Νοεμβρίου 2018

Persona non grata κήρυξε η Αλβανία την Ελένη Θεοχάρους

Persona non grata, ανεπιθύμητη δηλαδή για την χώρα, κήρυξε την Ευρωβουλευτή και Πρόεδρο του Κινήματος Αλληλεγγύης, Ελένη Θεοχάρους, η Αλβανία.

Κληθείσα να σχολιάσει αυτή την εξέλιξη, η κ. Θεοχάρους ανέφερε στο SigmaLive πως πρόκειται για ένα τίτλο τιμής για την ίδια να μπει στο στόχαστρο ακόμη ενός διεφθαρμένου, δικτατορικού καθεστώτος, ενώ επιβεβαιώθηκε τόσο από το Λονδίνο όσο και από την Αθήνα για αυτή την εξέλιξη.

«Δεν πρόκειται να κάμψουν ούτε την αντίστασή μου, ούτε την βούλησή μου, ούτε το πάθος μου για κατοχύρωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των φρικτά καταπιεσμένων Ελλήνων της Βόρειας Ηπείρου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κ. Θεοχάρους είχε μεταβεί  στη Βόρεια Ήπειρο για την κηδεία του δολοφονηθέντος Κωνσταντίνου Κατσίφα και επισκέφθηκε την χαροκαμένη μητέρα του 35χρονου και περιέγραψε τα όσα σοκαριστικά είδε στην περιοχή αλλά και τις “σκηνές αρχαίας τραγωδίας” που διαδραματίστηκαν στο σπίτι του δολοφονηθέντος, κίνηση που προφανώς ενόχλησε την Αλβανία.

Η ίδια αναμένεται να μιλήσει για τη δολοφονία του Κατσίφα τη Δευτέρα ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η Κύπρια Ευρωβουλευτής και πρόεδρος του κινήματος Αλληλεγγύη είναι σκιώδης εισηγήτρια του ενταξιακών συνομιλιών της Αλβανίας στην Ε.Ε.

 

Πηγή: sigmalive.com