Θαύματα και θαυμαστά γεγονότα

Τα ονομαστήρια του Ποιμενάρχη της Χαλκίδας

15 Νοεμβρίου 2018

Τα ονομαστήρια του Ποιμενάρχη της Χαλκίδας

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Με κάθε επισημότητα η Μητρόπολη Χαλκίδος τίμησε τη μνήμη του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου,  το όνομα του οποίου φέρει ο Ποιμενάρχης της κ. Χρυσόστομος.

Πλήθος πιστών και κληρικών από άλλες Μητροπόλεις και των αρχών του της πόλεως προσήλθαν για να ευχηθούν στον Μητροπολίτη Χρυσόστομο.

Στον Πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόας και συγχοροστατούντων του Μητροπολίτη Νέας Σμύρνης κ. Συμεών, του Επισκόπου Σαλώνων κ. Αντωνίου, και του εορτάζοντος Μητροπολίτη Χαλκίδος.

Την κυριώνυμη ημέρα στον Όρθρο, χοροστάτησε ο Επισκόπος Μεθώνης κ. Κλήμης, Αρχιγραμματέας της Ι. Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και, εν συνεχεία,  ετελέσθη αρχιερατικό συλλείτουργο, προεξάρχοντος του πολιου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ, με τη συμμετοχή και των Μητροπολιτών, Σύρου κ. Δωροθέου, Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλου, Κορίνθου κ. Διονυσίου, Μεθώνης κ. Κλήμεντος και Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, ενώ συμπροσευχόμενοι παρέστησαν ο  Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ και ο  Επίσκοπος Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος, Γενικός Διευθυντής της Εκκλησίας της Ελλάδος, με τη συμμετοχή και αρκετών Ιερέων.

Ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε ιδιαιτέρως όλους τους κληρικούς και τον ευσεβή λαό για την ποικιλότροπη καθημερινή τους αγάπη και την στήριξή τους στο επισκοπικό του έργο.

Το απόγευμα δεχθηκε ευχές των Αρχών και του Λαού στο Επισκοπείο.

 

Πηγή: orthodoxia.info