Θαύματα και θαυμαστά γεγονότα

106η επέτειος ενώσεως της Σάμου με την Μητέρα Ελλάδα (ΦΩΤΟ)

16 Νοεμβρίου 2018

Μήνυμα ομοψυχίας αλλά και αφοσίωσης στις διαχρονικές αξίες του Γένους έδωσαν οι ακρίτες της Σάμου με αφορμή την 106η επέτειο της Eνώσεως της Σάμου με την Μητέρα Ελλάδα. Επίκεντρο των εορτασμών ήταν η πόλις της Σάμου και ο Ιερός Καθεδρικός Ναός του Αγίου Σπυρίδωνος . O Ναός αυτός αποτελεί σύμβολο αφού σε αυτόν την 11η Νοεμβρίου 1912 ο Μητροπολίτης Σάμου Κωνσταντίνος Βοντζαλίδης , ο αρχηγός της Σαμιακής επαναστάσεως Θεμιστοκλής Σοφούλης, αλλά καιοι πληρεξούσιοι της εθνοσυνέλευσης συνέταξαν και υπέγραψαν το ψήφισμα της Ένωσης με την Μητέρα Ελλάδα.

Την Κυριακή 11 του μηνός Νοεμβρίου τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ Ευσεβίου ο οποίος και ομίλησε καταλλήλως προς το τέλος αυτής.   Ακολούθως εψάλη η καθιερωμένη Δοξολογία ,προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κατά διάρκεια της οποίας εξεφωνήθη και ο πανηγυρικός της ημέρας από τον Διευθυντή του ΕΠΑΛ Σάμου κ. Ευάγγελο Τσεσμελή. Στη συνέχεια εψάλη επιμνημόσυνη δέηση στο Άγαλμα του Θεμιστοκλή Σοφούλη έγινε η κατάθεση στεφάνων και ακολούθησε η καθιερωμένη παρέλαση με την συμμετοχή Μαθητών , Συλλόγων και του Στρατού μας.

Στην παρέλαση για ακόμη μια φορά συμμετείχαν εκ μέρους της Ιεράς Μητροπόλεως μας τμήμα των χορευτικών ομάδων του Ιερού Ναού Αγίου Θεοδώρου της πόλεως Σάμου αλλά και αντιπροσωπεία των Νεανικών Συντροφιών της Ιεράς Μητροπόλεως μας .

 

Πηγή: imsamou.gr