Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Χορέψαν χασάπικο για Guinness στην Πάφο – Καλός ο σκοπός

17 Νοεμβρίου 2018

Χορέψαν χασάπικο για Guinness στην Πάφο – Καλός ο σκοπός

 

Ο Δήμος Πάφου, στο πλαίσιο της κοινωνικής του πολιτικής και σε συνεργασία με όλες τις σχολές χορού και τα εκπαιδευτικά ιδρύματα Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης της πόλης και Επαρχίας Πάφου, διοργάνωσε το απόγευμα την εκδήλωση «Χορεύοντας Χασάπικο», στην πλατεία του Μεσαιωνικού Κάστρου.

Στόχος της προσπάθειας, σύμφωνα με τους διοργανωτές, είναι να καταρριφθεί το ρεκόρ Guinness, αλλά ταυτόχρονα να ενισχυθεί και το Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας «Αρχάγγελος Μιχαήλ». Στην όλη προσπάθεια συμμετείχαν σήμερα 912 δημότες, σύμφωνα με προκαταρκτική καταμέτρηση.

Όπως αναφέρθηκε στην εκδήλωση, το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε ο Δήμος Αγίας Νάπας από το 2014 με 748 άτομα. Πρόκειται για τη δεύτερη προσπάθεια που καταβάλλουν οι χορευτές της Πάφου, αφού η προηγούμενη προσπάθεια το καλοκαίρι απέτυχε.

Σημειώνεται πως το  Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας «Αρχάγγελος Μιχαήλ» βρίσκεται στο Μέσα Χωριό της Επαρχίας Πάφου. Διαθέτει 9 ευρύχωρα δωμάτια και προσφέρει δωρεάν ανακουφιστική φροντίδα σε άτομα που την χρειάζονται ανεξαρτήτως εθνικότητας, φυλής, θρησκείας και της φύσης της ασθένειας.

 

ΚΥΠΕ, sigmalive.com