Θαύματα και θαυμαστά γεγονότα

Θυρανοίξια Ι.Ν. Οσίου Παϊσίου στο Ναυστάθμο Σαλαμίνας

3 Δεκεμβρίου 2018

Θυρανοίξια Ι.Ν. Οσίου Παϊσίου στο Ναυστάθμο Σαλαμίνας

Την Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018 τελέστηκαν τα Θυρανοίξια του νεόδμητου Ι.Ν. Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου στην Διεύθυνση Καυσίμων του Ναυστάθμου Σαλαμίνας από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεγάρων και Σαλαμίνος κ.κ. Κωνσταντίνο.

Μετά την Ιερά ακολουθία ο Στρατιωτικός Ιερεύς του Ναυστάθμου Αρχιμ. Αλέξιος Ιστρατόγλου Ανχης (ΣΙ) αναφέρθηκε στο ιστορικό ανέγερσης του Ιερού Ναού από το προσωπικό που υπηρετεί στην υπηρεσία αυτή με την συνεισφορά εθελοντών από την περιοχή της Σαλαμίνας, ευχαριστώντας όλους εκείνους που συνέβαλαν στο να γίνει πραγματικότητα η ανέγερση και λειτουργία του Ιερού Ναού που πλέον καθίσταται λειτουργικός προς δόξαν Θεού και εις τιμήν και μνήμην του Οσίου που αρκετοί γεύτηκαν την ευλογία, παρουσία και συνδρομή του Αγίου στη ζωή τους.

Επίσης ευχαρίστησε όλους εκείνους που συνέβαλαν στο να γίνει ο Ιερός Ναός ευχόμενος ο Άγιος να ανταποδώσει στη ζωή τους κάθε ευλογία. Τέλος προσέφερε μία εικόνα του αγίου λέγοντας ότι πλέον εκτός από τον Άγιο Νικόλαο που είναι προστάτης του Πολεμικού Ναυτικού και ο Όσιος Παΐσιος θα είναι πρεσβευτής και συνοδοιπόρος στο έργο τους

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Κωνσταντίνος στην αντιφώνησή του αναφέρθηκε στην αξία και σημασία ενός Ναού που είναι αφιερωμένος σε ένα σύγχρονο Άγιο.

Στην τελετή παρέστησαν ο Διοικητής Διοικητικής Μερίμνης Ναυτικού, ο Γενικός Επιθεωρητής Ναυτικού, ο διοικητής Ναυστάθμου Σαλαμίνας, οι διευθυντές διευθύνσεων του ΝΣ, αντιπροσωπεία του ΠΝ καθώς και πιστοί από την ευρύτερη περιοχή.

 

Πηγή: