Επιστήμες, Τέχνες & ΠολιτισμόςΘαύματα και θαυμαστά γεγονόταΘεολογία και Ζωή

Θεατρικό δρώμενο για τη ζωή του Άγιου Μαξίμου του Γραικού με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 500 ετών από τη μετάβασή του στη Ρωσία.

18 Δεκεμβρίου 2018

Θεατρικό δρώμενο για τη ζωή του Άγιου Μαξίμου του Γραικού με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 500 ετών από τη μετάβασή του στη Ρωσία.

Η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως διοργάνωσαν σήμερα, Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου έ.έ., Διεθνή Επιστημονική Ημερίδα για τον Άγιο Μάξιμο τον Γραικό, «Ο Άγιος Μάξιμος ο Γραικός – Από το Άγιον Όρος στην Ρωσία (1518-2018)», με την ευκαιρία της συμπληρώσεως 500 ετών από της μεταβάσεως του Αγίου Μαξίμου στην Ρωσία στο κέντρο πολιτισμού της Δυτικής Θεσσαλονίκης. Την εναρκτήρια εισήγηση πραγματοποίησε ο Καθηγούμενος της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ αναπτύσσοντας το θέμα: «Η μετάβαση του αγίου Μαξίμου του Γραικού από την Μονή Βατοπαιδίου στη Ρωσία». Ακολουθήσαν στη συνέχεια οι δύο συνεδρίες της Ημερίδας με ομιλίες έγκριτων επιστημόνων κληρικών και λαϊκών, οι οποίοι προέρχονται από διάφορα θεολογικά και μοναστικά κέντρα όπως η Αθωνική Πολιτεία, οι Θεολογικές Σχολές Αθηνών και Θεσσαλονίκης, και από διάφορα διεθνούς εμβέλειας Πανεπιστήμια.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα μετά το πέρας των εργασιών και την παρουσίαση των Πορισμάτων της Ημερίδας και ώρα 7:30 μ.μ., παρουσιάστηκε θεατρικό δρώμενο για τη ζωή του Αγίου Μαξίμου. Τραγούδια απέδωσε η Γυναικεία Χορωδία «Αγία Κασσιανή η Υμνογράφος» της Ιεράς Μητρόπολεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως.

Σενάριο, σκηνοθεσία και διεύθυνση της Χορωδίας από την Μαρία Χαραλαμπίδου.

Το δρώμενο παρακολούθησε πλήθος κόσμου .

Παραβρέθηκαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες, Άρτης και Νεαπόλεως, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου και ιερείς από την Μακεδονία καθώς και εκπρόσωποι της Πολιτείας αλλά και φοιτητές.

φωτορεπορτάζ Ραφήλ Γεωργιάδης

 

Πηγή: orthodoxianewsagency.gr