Επιστήμες, Τέχνες & ΠολιτισμόςΠολυμέσα - Multimedia

Αντίς Αμπέμπα: Μαθητές τραγουδούν τα κάλαντα στα ελληνικά – Δείτε ΒΙΝΤΕΟ!

24 Δεκεμβρίου 2018

Αντίς Αμπέμπα: Μαθητές τραγουδούν τα κάλαντα στα ελληνικά – Δείτε ΒΙΝΤΕΟ!

Τη χριστουγεννιάτικη γιορτή του έκανε το σχολείο της ελληνικής κοινότητας της Αντίς Αμπέμπα στην Αιθιοπία και η πρεσβεία της Ελλάδας στη χώρα ανέβασε στον λογαριασμό της στο facebook ένα συγκινητικό βίντεο από την εκδήλωση.

Στο βίντεο πρωταγωνιστούν μικροί μαθητές και μαθήτριες του ελληνικού σχολείου, που τραγουδούν τα κάλαντα στα ελληνικά και στο τέλος εύχονται σε όλους με μια φωνή χρόνια πολλά και καλά Χριστούγεννα.

Εξάλλου, πριν από πέντε μέρες η πρεσβεία της Ελλάδας στην Αιθιοπία συμμετείχε στο φετινό Diplomatic Bazaar που διοργανώθηκε στις εγκαταστάσεις του ΟΗΕ για φιλανθρωπικούς σκοπούς, υπό την αιγίδα των πρεσβειών που βρίσκονται στην Αιθιοπία. Στα δύο ελληνικά περίπτερα υπήρχαν ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα και ψησταριά.

Η ελληνική πρεσβεία είχε παρουσία και στο καλλιτεχνικό μέρος του Bazaar, με πρόσκληση 20μελούς θιάσου του Εθνικού Θεάτρου Αιθιοπίας, που εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε Bazaar, με ημίωρο απόσπασμα (Απολογία του Σωκράτη) του έργου «Bado Egir» (Η ζωή του Σωκράτη), αλλά και με 20μελή ομάδα μαθητών από τα σχολεία της ελληνικής κοινότητας, που χόρεψε ελληνικούς χορούς.

Χριστουγεννιάτικα κάλαντα από τους μαθητές του Σχολείου της Ελληνικής Κοινότητας στην Αδδίς Αμπέμπα. Καλά Χριστούγεννα! Christmas carols from the students of the Greek Community School in Addis Ababa. Merry Christmas!

Geplaatst door Greek Embassy in Addis Ababa op Vrijdag 21 december 2018

 

Πηγή: briefingnews.gr