Γενικά Θέματα

Χρήστης του Facebook ισχυρίζεται ότι ο Χίτλερ πέθανε από γηρατειά στην Κύπρο

1 Φεβρουαρίου 2019

Χρήστης του Facebook ισχυρίζεται ότι ο Χίτλερ πέθανε από γηρατειά στην Κύπρο

Εντάξει, κάποιος έγραψε μια κοτσάνα, θα σκεφτείς. Έλα, όμως, που ένα τέτοιο γελοίο ποστ αποτέλεσε την αφορμή για μια μεγάλη συζήτηση στο Reddit.
Στις 17 Δεκεμβρίου, ένας χρήστης του Facebook από το εξωτερικό έκανε την πιο κάτω ανάρτηση, αναφέροντας ότι ο Αδόλφος Χίτλερ πέθανε τελικά από γερατειά, εκείνες τις μέρες. Με το τέλος της δικτατορίας, λέει το ποστ, έζησε το υπόλοιπο της ζωής ως ηλικιωμένος μαζί με άλλους πληροφοριοδότες της CIA κλπ, ενώ κλείνοντας κάνει μια εκτίμηση ότι ο Χίτλερ έζησε στην Κύπρο.

 

Ως εδώ, τίποτα σημαντικό. Κάποιος ανήρτησε μια αρλούμπα, σαν κι αυτές που βλέπουμε δεκάδες κάθε μέρα.

Μέχρι, φυσικά, τη στιγμή που ένας άλλος χρήστης το εντόπισε. έκανε screenshot με το post και το έριξε ως τυράκι στο Reddit, το οποίο ως γνωστό αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα forum στον κόσμο -αν όχι το μεγαλύτερο.

Τα περισσότερα σχόλια «παίζουν» κανονικά το παιχνίδι του ποστ, τρολάροντας το περιεχόμενό του. Τι άλλο να κάνει κανείς όταν διαβάζει πως ο Χίτλερ ζούσε μέχρι πρόσφατα στην Κύπρο και ότι έφυγε τελικά στα 129 του;

Did you hear Hitler died… yesterday? (Same guy again.) from insanepeoplefacebook

Το φαινόμενο Reddit

Παρά τον παρωχημένο σχεδιασμό του, οι χρήστες του παραμένουν φανατικά πιστοί, αφού το site τους προσφέρει μια ιδιαίτερη ελευθερία, επιτρέποντάς τους να ανεβάζουν ό,τι θέλουν -κείμενα, links, φωτογραφίες- για οποιοδήποτε θέμα θέλουν και χωρίς σχεδόν καμία λογοκρισία. Το χαοτικό υλικό που ανεβαίνει καθημερινά, χωρίζεται θεματολογικά σε subreddits. Οι χρήστες βαθμολογούν κάθε τι που ανεβαίνει και, βάσει αυτού καθορίζεται η προτεραιότητα με την οποία εμφανίζονται τα post.

 

Μιλάμε για ένα site τόσο δημοφιλές, με επισκεψιμότητα τόσο μαζική, που πολλά μικρά site κρασάρουν όταν τα link τους δημοσιεύονται στο Reddit. Το φαινόμενο μάλιστα λέγεται SlashDot effect ή Reddit Hug of Death. Το πιο ενδιαφέρον όμως είναι ότι όντας μαζικό και έχοντας ελάχιστους κανόνες για το περιεχόμενο του που λογοκρίνεται σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις, το Reddit αποτελεί ένα πολύ ενδιαφέρον πείραμα του πως θα λειτουργούσε το internet χωρίς έλεγχο.

 

Πηγή: city.sigmalive.com