Ορθοδοξία· Διεθνές Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων

Πνευματική Εσπερίδα αφιερωμένη στον Γέροντα Μωυσή τον Αγιορείτη (13 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 18.30μ.μ.)

5 Φεβρουαρίου 2019

Πνευματική Εσπερίδα αφιερωμένη στον Γέροντα Μωυσή τον Αγιορείτη (13 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 18.30μ.μ.)

Η Ιερά Μητρόπολις Κισάμου και Σελίνου προβαίνει εις την παρουσίαση Τιμητικού Τόμου αφιερωμένο εις τον μακαριστό Γέροντα Μωυσή τον Αγιορείτη, τον οποίο επιμελήθηκε και εξέδωσε η  Ι. Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου. Πρόκειται περί μίας εξαιρετικής και ιδιαίτερα επιμελημένης και φροντισμένης έκδοσις.

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί το εσπέρας της Τετάρτης, 13 Φεβρουαρίου και ώρα 18.30μ.μ. εις την Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης.

Για το πρόσωπο, και την μορφή του Γέροντος Μωυσή θα ομιλήσουν οι: Σεβ. Μητροπολίτης Νεάς Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος, Πανοσ. Καθηγούμενος Ι. Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ, Παν. Καθηγούμενος Ι.Πατριαρχικής Μονής Γουβερνέτου κ. Ειρηναίος και ο Ιερομ. Χρυσόστομος, Γέροντας της Καλύβης του Αγ. Ιωάννου Χρυσοστόμου.

Βυζαντινούς Ύμνους θα αποδώσει ο χορός «Οι Κρήτες Μαϊστορες», υπό την διεύθυνση του χοράρχη κ. Αντωνίου Πλαϊτη, Άρχοντος Υμνωδού της Α.τ.Χ.Μ.Ε. Την εκδήλωση συντονίζει ο Δρ. Κωνσταντίνος  Ζορμπάς, Άρχων Ιερομνήμων της Α.τ.Χ.Μ.Ε., Γενικός Δντής Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης. Καλείται και προσκαλείται ο λαός του Θεού όπως μετέχει και καταστεί κοινωνός της πνευματικής αυτής εσπερίδας.

 

Πηγή: orthodoxianewsagency.gr