Γαστρονομία

Μπριάμ άλαδο

13 Μαρτίου 2019

Μπριάμ άλαδο

72e75576254db1afef14ecdc050391c2Briam-6Απολάυστε την άλαδη εκδοχή του αγαπημένου καλοκαιρινού πιάτου με φρέσκα λαχανικά εποχής. Γευστικότατη επιλογή για την νηστεία και όχι μόνο!

Υλικά

2-3 μέτριες μελιτζάνες
4 κολοκυθάκια μέτρια
3 πατάτες
2 κρεμμύδια σε φέτες
4 καρότα σε μπαστουνάκια
1 ματσάκι μαϊντανό ή δυόσμο ή βασιλικό ανάλογα τί προτιμάτε
3 ντομάτες σε κυβάκια
1 κουταλάκι μέλι
2 κουταλιές ταχίνι
2 κουταλιές κουάκερ
αλάτι κατά βούληση

Εκτέλεση

Ξαρμυρίζουμε τις μελιτζάνες 10′ σε αλατισμένο νερό, κομμένες στα τέσσερα. Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα λαχανικά. Κόβουμε τα κρεμμύδια σε φέτες, τα κολοκυθάκια στα τέσσερα, τα καρότα σε μπαστουνάκια, τις πατάτες ανάλογα, τις ντομάτες σε κυβάκια και τα μυρωδικά, αλλά όχι πολύ ψιλοκομμένα.

Τα βράζουμε όλα μαζί σε απλωτή κατσαρόλα, μαζί με το αλάτι, χωρίς να προσθέσουμε νερό. Μόλις πάρουν βράση τα ανακατεύουμε και στο εξής μόνο κουνάμε την κατσαρόλα για να μην λιώσουν.

Λίγο πριν τελειώσει το μαγείρεμα, βγάζουμε ένα ποτήρι του κρασιού από τα υγρά της κατσαρόλας. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το μέλι, το κουάκερ και μόλις αποσύρουμε το φαγητό από τη φωτιά το περιχύνουμε με το ταχίνι διαλύμενο στο ζωμό που κρατήσαμε. Σερβίρουμε αμέσως.

Φωτογραφία:monastiriaka.gr

Πηγή:athoniki-politeia.gr