Θαύματα και θαυμαστά γεγονότα

Η Αναστασία χάρισε τα μαλλιά της σ’ ένα παιδάκι που δεν έχει

16 Μαρτίου 2019

Η Αναστασία χάρισε τα μαλλιά της σ’ ένα παιδάκι που δεν έχει

Ακόμη ένα κορίτσι αποφάσισε να κόψει τα μαλλιά του και να τα προσφέρει σε κάποιον που έχει ανάγκη.

Είναι από τις φορές που δεν χρειάζονται πολλά λόγια για να περιγράψεις ή να εκθειάσεις την πράξη κάποιου, αφού από μόνη της αποτελεί μοναδική και εξαιρετικής σημασίας.

Αρχές του χρόνου, η Μαρία Ενωτιάδη, 19 ετών, αποφάσισε -για δεύτερη φορά- να χαρίσει τα μαλλιά της στο Καραϊσκάκειο Ίδρυμα, προσφέροντας σε αυτούς που έχασαν τα δικά τους. «Την πρώτη φορά που το έκανα, το σκεφτόμουν για αρκετό καιρό. Ήθελα να βρω έναν τρόπο να βοηθήσω μια ομάδα συνανθρώπων μου, να προσφέρω. Και σκέφτηκα να κάνω αυτό». Σε ηλικία 15 χρόνων λοιπόν πήγε για πρώτη φορά στην κομμώτρια και ζήτησε να κόψει τα μαλλιά της. Ακολούθως, μαζί με τη μαμά της, πήγαν στο Καραϊσκάκειο και τα έδωσαν. Αυτή τη φορά, στα 19 της, πήγε μόνη της και τα έδωσε στο Ίδρυμα.

Λίγες βδομάδες μετά, ένα καινούργιο post στο Facebook έδινε συγχαρητήρια στην Αναστασία, ένα κορίτσι 10 ετών, που αποφάσισε ότι ήθελε να χαρίσει την κοτσίδα της σε ένα παιδάκι που είχε ανάγκη.

Όπως εξηγεί η μητέρα της στη CITY, πριν πάνε στο κομμωτήριο, της εξήγησαν τη διαδικασία και της είπαν τι πρόκειται να γίνει με τα μαλλιά που θα κόψει, ωστόσο δεν δείλιασε στιγμή, ούτε σκέφτηκε ότι θα χάσει ένα μεγάλο μέρος από τα μακριά μαλλιά της.

Μετά που ολοκλήρωσε το κούρεμα, η Αναστασία, όπως μας είπε η μητέρα της, ήταν πολύ χαρούμενη και ευτυχισμένη που βοήθησε με την πράξη της ένα άλλο παιδάκι.

Εμείς, δεν μπορούμε παρά να πούμε ένα μεγάλο «μπράβο» στην Αναστασία, στη Μαρία και σε όλα τα κορίτσια που αποφασίσουν να χαρίσουν τα μαλλιά τους σε ανθρώπους που έχασαν τα δικά τους έπειτα από μία ασθένεια.

 

Πηγή: city.sigmalive.com