Επιστήμες, Τέχνες & ΠολιτισμόςΘαύματα και θαυμαστά γεγονόταΠολυμέσα - Multimedia

Έκλεψε την παράσταση στο συλλαλητήριο της Κατερίνης ερμηνεύοντας το «Την Πατρίδα μ’ Έχασα» συνοδεία ποντιακής λύρας (βίντεο)

18 Μαρτίου 2019

Έκλεψε την παράσταση στο συλλαλητήριο της Κατερίνης ερμηνεύοντας το «Την Πατρίδα μ’ Έχασα» συνοδεία ποντιακής λύρας (βίντεο)

Ο Γιάννης Αμβροσιάδης είναι ο νεαρός μουσικός που έκλεψε την παράσταση και καταχειροκροτήθηκε στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή στην Κατερίνη παίζοντας ποντιακή λύρα και τραγουδώντας το « Την Πατρίδα μ’ Έχασα» και το «Μακεδονία Ξακουστή». Είναι μαθητής της Γ΄ Γυμνασίου στην Κατερίνη και προέρχεται από οικογένεια μουσικών αφού πατέρας του είναι ο τραγουδιστής ποντιακής μουσικής Νίκος Αμβροσιάδης έχοντας έτσι από πολύ μικρός μουσικά ακούσματα.

Την Πατρίδα μ' ΈχασαΟι προδότες φοβού την νεολαία

Geplaatst door Giorgos Stratiotis op Maandag 11 maart 2019

Παίζει πλήκτρα, ποντιακή λύρα και νταούλι ερασιτεχνικά ενώ συνοδεύει τις περισσότερες φορές τον πατέρα του στις εμφανίσεις του.

Αγαπάει όμως πολύ και την Ελλάδα γι αυτό και δέχτηκε με χαρά να συμμετέχει στο συλλαλητήριο της Πατριωτικής Νεολαίας Κατερίνης.

« Είναι τιμή μου ως έλληνας να τραγουδώ το Μακεδονία ξακουστή και θα εξακολουθήσω να το κάνω. Αισθάνομαι μεγάλη υπερηφάνεια για τους αγώνες του έθνους μας. Παράλληλα, γνωρίζω το χρέος μου να τιμώ την ιστορία μου, τη Χριστιανική μου παράδοση. Είμαι περήφανος που είμαι Έλληνας και με τη μουσική μου θα το δηλώνω παντού» λέει.

Ένα είναι σίγουρο ότι σε ελληνόπουλα σαν το Γιάννη Αμβροσιάδη στηρίζεται το μέλλον της πατρίδας μας. Ελληνόπουλα που αγαπάνε με την ψυχή τους την Ελλάδα και το δηλώνουν με κάθε τρόπο.

 

 

Πηγή: Giorgos Stratiotis