Ειδήσεις και ΑνακοινώσειςΠολυμέσα - Multimedia

Απόγνωση Νεφροπαθή: Aλλάζω 3 λεωφορεία από τις 04:30 το πρωί

23 Μαρτίου 2019

Απόγνωση Νεφροπαθή: Aλλάζω 3 λεωφορεία από τις 04:30 το πρωί

Κραυγή απόγνωσης από νεφροπαθείς στις περιοχές Πιτσιλιάς, οι οποίοι αντιμετωπίζουν πολλά και σοβαρά προβλήματα από την απουσία μονάδας αιμοκάθαρσης στο νοσοκομείο Κυπερούντας και αναγκάζονται να προβαίνουν στην αναγκαία αιμοκάθαρση στα νοσοκομεία Λευκωσίας και Λεμεσού.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Μεσημέρι και Κάτι», ο Σάββας Ξενοφώντος, ο οποίος είναι νεφροπαθής, ανέφερε ότι κάθε δεύτερη μέρα που χρειάζεται να κάνει αιμοκάθαρση, αλλάζει συνολικά τρία λεωφορεία για να μεταβεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε, επιβιβάζεται στο πρώτο λεωφορείο η ώρα 04:30 τα ξημερώματα.

Χρειάζεται να ληφθεί άμεσα μια απόφαση από το Υπουργείο Υγείας, όπως είπε, ενώ πρέπει να γίνει και σωστός προγραμματισμός για όλες τις μονάδες.

Στη δική του τοποθέτηση, ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Οργάνωσης Νεφροπαθών Πέτρος Λαδάς, σχολιάζοντας το περιστατικό όπου νεφροπαθής μετέβη για αιμοκάθαρση στα κατεχόμενα, το χαρακτήρισε «μεμονωμένο» και σημείωσε πως ο εν λόγω ασθενής θεώρησε ότι με αυτό τον τρόπο θα ασκούσε πίεση στο Υπουργείο Υγείας ούτως ώστε να προσληφθεί γιατρός στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου.

Με δικές μας ενέργειες, το Υπουργείο έχει μεταθέσει νεφρολόγο στο νοσοκομείο Αμμοχώστου, ανέφερε.

Όσον αφορά την περιοχή της Πιτσιλιάς, η Παγκύπρια Οργάνωση, όπως είπε, αντιλαμβάνεται το πρόβλημα και στηρίζει τους ασθενείς.

Τόνισε ότι θα πρέπει να δημιουργηθούν περιφερειακές μονάδες και εξέφρασε την ελπίδα για άμεσες αλλαγές.

 

Πηγή: sigmalive.com