Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Γέμισε κατασκοπευτικά αεροσκάφη το FIR Λευκωσίας

6 Απριλίου 2019

Γέμισε κατασκοπευτικά αεροσκάφη το FIR Λευκωσίας

Κατασκοπευτικά αεροπλάνα της Τουρκίας, των ΗΠΑ και του Ισραήλ συσσωρεύτηκαν το μεσημέρι και το απόγευμα της προηγούμενης Κυριακής δυτικά και νοτιοδυτικά της Κύπρου και εντός του Fir Λευκωσίας. Το γεγονός δείχνει ότι υπάρχει ιδιαίτερη θαλάσσια δραστηριότητα στην περιοχή, την ίδια ώρα που το γαλλικό αεροπλανοφόρο Σαρλ Ντε Γκολ είχε ήδη δέσει στο λιμάνι Λεμεσού και άλλα πολεμικά πλοία στο λιμάνι Λάρνακας.

Συγκεκριμένα, χθες το απόγευμα, η Τουρκία επανέλαβε τις πτήσεις του δικού της κατασκοπευτικού αεροπλάνου τύπου AWACS, που πέταξε για ώρες την Κυριακή σε σχετικά χαμηλό ύψος, πραγματοποιώντας γύρους σε περιοχές παράλληλα με τα δυτικά και νοτιοδυτικά παράλια της Κύπρου και σε απόσταση περίπου 30 ναυτικών μιλίων από τις ακτές. Πρόκειται για Boeing E7T της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας. Λίγο νοτιότερα, επίσης το απόγευμα της Κυριακής, πετούσε και το αμερικανικό κατασκοπευτικό Boeing P8-A Poseidon που συνήθως τους τελευταίους μήνες πετά παράλληλα με τα παράλια της Συρίας.

Αντί αυτού, χθες το απόγευμα, το κατασκοπευτικό αεροπλάνο του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού πετούσε σε κύκλους νοτιοδυτικά της Κύπρου. Με την άφιξη του αμερικανικού αεροσκάφους στην περιοχή, το τουρκικό κατασκοπευτικό κινήθηκε δυτικότερα. Τις ίδιες ώρες, στην περιοχή βρέθηκε και κατασκοπευτικό αεροπλάνο του Ισραήλ, που πετούσε όμως σε πολύ πιο μεγάλο ύψος. Επρόκειτο για ένα από τα Gulfstream G500 που βρίσκονται σχεδόν καθημερινά μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ.

 

Πηγή: briefingnews.gr