Ειδήσεις και ΑνακοινώσειςΘαύματα και θαυμαστά γεγονότα

Kλεμμένη εικόνα από την Κερύνεια στην Κωνσταντινούπολη

18 Απριλίου 2019

Kλεμμένη εικόνα από την Κερύνεια στην Κωνσταντινούπολη

thavma Antifoniti

Ο ντυμένος με την κόκκινη ενδυμασία είναι έλληνας (χριστιανός) ο οποίος είχε πάρει δάνειο από κάποιον εβραίο και ενώ του το εξώφλησε, ο εβραίος δεν παραδεχόταν και λέει ότι δεν πήρε τίποτα. Οι διαφωνούντες μιλούν μπροστά στην εικόνα και ο χριστιανός λέει προς τον Χριστό: «Κύριε Ιησού Χριστέ, όπου εγγυήθης εσύ, επήρε το χρέος τούτος ο εβραίος». Ενώ από τον Κύριο σαν λάμψη ακούγετε: «ναι τα επήρε», ενώ ο εβραίος (που δυστυχώς ο αγαπητός αδελφός δεν τον έχει φωτογραφήσει) γονατιστός και φοβισμένος απαντά: «ναι Κύριε τα πήρα μην με τιμωρήσεις».

Εικόνα εντοπίστηκε σε κατάστημα -του αρμενικής καταγωγής H. Sugu- ο οποίος διατηρεί στην Κλειστή Αγορά της Κωνσταντινουπόλεως.

Η εικόνα εκλάπη από τον Ιερό Ναό του Αντιφωνητή στην κατεχόμενη Κερύνεια. Παριστάνεται το μεγάλο θαύμα του Χριστού Αντιφωνητή.

Όπως μας ανέφερε ο αποστολέας της φωτογραφίας ο ιδιοκτήτης του καταστήματος τον πληροφόρησε ότι η εικόνα είναι από την Κύπρο και του την «έφεραν» το 1974 μετά την Τουρκική εισβολή ο οποίος επέτρεψε στον υποψήφιο αγοραστή να την φωτογραφίσει.
Δυστυχώς όμως ο φωτογράφος άσχετος από τέτοια, αλλά αγαπών τον Θεόν και την πατρίδα, φωτογράφισε όχι ολόκληρη αλλά μέρος της εικόνας.