Άγιον ΌροςΠολυμέσα - Multimedia

Αγιον Ορος: Η Κυριακή του Θωμά στο κελλί των Θωμάδων (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

8 Μαΐου 2019

Αγιον Ορος: Η Κυριακή του Θωμά στο κελλί των Θωμάδων (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

 

του γέροντα Φίλιππου Ιερομόναχου Θωμάδων

Εορτάσαμε και φέτος την εορτή του Ησυχαστηρίου μας, που είναι την Καινούργια Κυριακή, η Κυριακή του Αντίπασχα ή του Θωμά. Είναι η πρώτη και βασική εορτή του Ησυχαστηρίου.

Συμμετείχαν στην Αγρυπνία οι πατέρες από την έρημο του Αγίου Ορους, η συνοδεία των Δανιηλαίων, η συνοδεία των Γεροθυμαίων και η συνοδεία του γέροντος Εφραίμ του Κατουνακιώτη, όπου ο γέροντας Ιωσήφ ιερομόναχος προεξήρχε της Ιεράς Αγρυπνίας.

Τη δεύτερη μέρα της εορτής, ημέρα των κτητόρων του Ησυχαστηρίου στο Ιερό Μνημόσυνο μνημονεύσαμε τους κεκοιμημένους του Ησυχαστηρίου μας. Εδώ έζησαν ενάρετοι γέροντες. Ο πρώτος κτήτορας του Ησυχαστηρίου, γέρων Κυπριανός, ο γέρων Θωμάς και οι τελευταίοι κοιμηθέντες οι γέροντες Κυπριανός και Θωμάς ιερομόμοναχοι, οι οποίοι επί 65 χρόνια έψαλλαν σε όλες τις Μονές του Αγίου Ορους αλλά κι εκτός, και διακόνησαν επί χρόνια το διακόνημα της αργυροχρυσοχοΐας, όπου κατασκεύασαν εκκλησιαστικά ιερά σκεύη για τον Αγιον Ορος αλλά και για άλλους Ιερούς Ναούς.

Από τον Ιερό μας χώρο, ζητούμε την ευχή και την ευλογία της Θεοτόκου, της Κυρίας του Αγίου Ορους, ζητούμε την ευλογία του Αγίου Αποστόλου Θωμά και τις ευλογίες των αειμνήστων κτητόρων για να συνεχίσουμε τη μοναχική πορεία στο ησυχαστήριο στον Αγιον Ορος και στη Αγία μας Εκκλησία.

Στέλνουμε τις ευχές μας σε όλους του ευλαβείς Χριστιανούς και ιδιαίτερα τους φίλους μας τους αγαπητούς οι οποίοι συμαπαραστέκονται σε εμάς που ζούμε στο ταπεινό αυτό Ησυχαστήριο.

 

 

 

Πηγή: vimaorthodoxias.gr