Γενικά Θέματα

Η λίμνη στην Αυστραλία που έγινε ροζ

10 Μαΐου 2019

Η λίμνη στην Αυστραλία που έγινε ροζ

Οι επισκέπτες της Μελβούρνης και πιο συγκεκριμένα του πάρκου Westgate θα έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν από κοντά ένα μοναδικό φυσικό φαινόμενο.

Η λίμνη που βρίσκεται σε αυτό διαθέτει ένα εντυπωσιακό ροζ χρώμα, που σπάνια συναντάται σε ολόκληρο τον κόσμο. Αυτό οφείλεται σε ένα φυσικό φαινόμενο που επηρεάζει το χρώμα του νερού, κυρίως τους θερμότερους μήνες, μετατρέποντάς το σε ροζ.

Ο συνδυασμός των ακτινών του ήλιου, της έλλειψης βροχοπτώσεων και της αύξησης του επιπέδου άλατος στο νερό προκαλεί αυτήν την εντυπωσιακή αλλαγή, που αξίζει κανείς να παρατηρήσει από κοντά αν βρεθεί ποτέ στη Μελβούρνη αυτήν την περίοδο.

 

Υπό αυτές τις συνθήκες, τα φύκια που αναπτύσσονται στο βυθό της λίμνης παράγουν μια κόκκινη χρωστική ουσία. Έτσι, όταν κάποιος κοιτά το νερό αυτή η διαδικασία της φωτοσύνθεσης αντανακλά ένα ροζ χρώμα.

Η πρώτη φορά που παρατηρήθηκε το συγκεκριμένο φαινόμενο ήταν το Δεκέμβριο του 2012, ενώ η επαναφορά των νερών της λίμνης στο φυσιολογικό τους χρώμα θα γίνει κατά την διάρκεια του χειμώνα. Την χρονική περίοδο, δηλαδή, που πέφτουν οι θερμοκρασίες και αυξάνονται οι βροχοπτώσεις.

 

Πηγή: briefingnews.gr