Γλυκά & Εδέσματα

Λαχανόρυζο με πράσα

17 Μαΐου 2019
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος Food Styling: Tina Webb

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Food Styling: Tina Webb

  • Μερίδες: 6
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20′
  • Χρόνος μαγειρέματος: 35′
  • Έτοιμο σε: 55′

Γεωργία Κοφινά

Το λάχανο συνδυάζεται μαζί με άλλα εποχικά λαχανικά και γίνεται ένα απλό αλλά πεντανόστιμο φαγάκι.

 

Υλικά

  • 1 λάχανο μικρό, σε μικρά κομμάτια
  • 2 πράσα καθαρισμένα, πλυμένα και χοντροκομμένα
  • 3-4 κλωναράκια σέλινο χοντροκομμένα
  • 1½ φλιτζάνι ρύζι για πιλάφι
  • 1 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο (προαιρετικό)
  • 1 καρότο τριμμένο ή σε κυβάκια (προαιρετικό)
  • 2/3 φλιτζανιού λάδι
  • χυμό από 1-2 λεμόνια
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Σοτάρετε τα πράσα και το σέλινο στο λάδι για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν, και προσθέτετε το λάχανο, το καρότο (αν χρησιμοποιήσετε), το δυόσμο, αλάτι και πιπέρι.

Βήμα 2

Προσθέτετε 1½ φλιτζάνι νερό, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 15 λεπτά. Ελέγχετε το ζωμό της κατσαρόλας, για να βεβαιωθείτε ότι ο όγκος του είναι περίπου 3 φλιτζάνια, και προσθέτετε νερό αν χρειαστεί.

Βήμα 3

Προσθέτετε το ρύζι, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να σιγοβράσει για 15 λεπτά.

Βήμα 4

Προσθέτετε το λεμόνι, κουνάτε την κατσαρόλα και αφήνετε το φαγητό να σταθεί για 5 λεπτά. Μπορείτε να συνοδέψετε το φαγητό με παστό ψάρι

Πηγή: olivemagazine.gr